Розсольник-рецепти страви / depositphotos.com

Основа смачного розсольника - огірковий розсіл, завдяки якому над назвою самого частування довго думати не довелося.

УНІАН зібрав найкращі рецепти першої страви, яку зможе приготувати навіть звичайна господиня.

Раніше ми пропонували рецепт солянки класичної.

Відео дня

Розсольник - рецепт з перловкою

Як приготувати розсольник / depositphotos.com
  • бульйон м'ясний - 500 мл
  • перловка - 30 г
  • масло вершкове - 20 г

або 

  • масло рослинне - 20 г
  • картопля - 2-3 шт
  • цибуля - 1 шт
  • морква - 1-2 шт
  • огірки солоні - 2-4 шт
  • розсіл огірковий - 100 мл
  • лавровий лист - 2 шт
  • сметана - 2 ст.л
  • зелень - за смаком
  • сіль - за смаком
  • перець чорний горошком - за смаком

Перловку перебрати, промити, залити холодною водою і варити 10 хвилин. Моркву і цибулю очистити, дрібно нарізати, обсмажити до готовності. Огірки нарізати кубиками, залити м'ясним бульйоном, варити 40 хвилин. Всипати перлову крупу разом з водою, в якій вона варилася, додати нарізану картоплю і варити ще 10 хвилин. Додати пасеровані овочі, варити до готовності. В кінці влити огірковий розсіл, посолити і довести до кипіння. Перед подачею додати сметану і дрібно нарізаний кріп.

Розсольник - рецепт з рисом і куркою

Кількість інгредієнтів розраховане на каструлю об'ємом 1.5-2 л.

  • Куряче філе - 150 г
  • Рис - 50 г
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Картопля - 1 шт
  • Огірки солоні - 2 шт
  • Розсіл - 2-3 ст.л.
  • Сіль - за смаком
  • Приправи - за смаком
  • Зелень - за смаком

Відварити куряче філе з сіллю з лавровим листом протягом 30-40 хвилин. Промити рис, овочі нарізати кубиками. По готовності бульйону витягнути з нього курку, збільшити вогонь, додати картоплю і рис. На розігрітій сковороді обсмажити дрібно нарізані моркву і цибулю.

Читайте такожКурячі стегенця в духовці і на сковороді: 4 чудових стравиВикласти їх в розсольник. Коли суп буде готовий, зменшити вогонь і додати огірки з розсолом, перемішати. Посолити, поперчити, додати приправи і зелень. Під кришкою "томити" розсольник ще 10-15 хвилин, потім подавати до столу.

Розсольник Ленінградський

Розсольник класичний / depositphotos.com
  • Яловичина на кістці - 200-250 г
  • Картопля - 150-200 г
  • Огірки солоні - 2 шт.
  • Рис - 2 ст.л
  • Морква - 80 г
  • Цибуля ріпчаста - 70 г
  • Масло рослинне - 2 ст.л
  • Томатна паста - 1,5 ст.л
  • Петрушка свіжа - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Вода - 2,5 л

Яловичину промити, залити холодною водою, поставити на сильний вогонь. Дочекатися, поки вода закипить, зняти піну і зменшити вогонь. Посолити, накрити кришкою і варити 40-45 хвилин. Дістати м'ясо, відокремити від кістки, повернути в каструлю. Цибулю і моркву очистити, дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до готовності. Додати томатну пасту, перемішати, тушкувати 5-7 хвилин. Викласти зажарку в тарілку, сковороду помити.

Читайте такожЩо робити, якщо пересолили страву: кулінарні хитрощіОгірки нарізати кубиками, висипати на сковороду без масла, тушкувати 5 хвилин. Промити рис, додати в бульйон. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати в розсольник. Варити 10-15 хвилин. Потім викласти зажарку і огірки, готувати протягом 5-7 хвилин. За необхідності поперчити або посолити суп. В кінці додати петрушку, вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати настоятися 15 хвилин і потім подавати до столу.

Пісний розсольник з рисом або гречкою

  • Рис або гречана крупа - 0,3-0,5 склянки
  • Картопля - 3-4 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Огірки солоні - 2-3 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Цукор - 0,5 ч.л
  • Перець - за смаком
  • Спеції - за смаком
  • Томат-паста - 1-2 ст.л
  • Масло рослинне - 30 г
  • Зелень - за смаком

У каструлю налити 2.5 л. води, довести до кипіння. Промити рис, очистити і нарізати картоплю. Викласти в каструлю, варити 15 хвилин. Моркву і цибулю очистити, подрібнити і обсмажити на сковороді протягом 3 хвилин. Туди ж додати натерті огірки, тушкувати ще 2 хвилини. Викласти томатну пасту, перемішати, тушкувати кілька хвилин до м'якості.

Додати зажарку в каструлю, посолити, поперчити, перемішати. Варити на маленькому вогні 5 хвилин, потім накрити кришкою, дати настоятися і подавати до столу.

Вас також можуть зацікавити новини: