Лимонад в домашніх умовах зробити нескладно. Він смачніше і корисніше, ніж покупний, так як не містить консервантів і ароматизаторів, а також повністю натуральний.
У спекотний період, коли температура на градуснику перевищує позначку в 30°C, хочеться тільки одного - лежати на пляжі з прохолодним лимонадом в руках. На жаль, відвезти на море ми вас не зможемо, а ось підказати рецепт домашнього лимонаду - легко!
Найбільш популярний і улюблений усіма - домашній лимонад з м'ятою:
Вичавіть сік з лимонів, акуратно зріжте цедру без білої частини. Насипте в каструлю цукор, влийте 2 склянки питної води і доведіть суміш до кипіння на маленькому вогні, помішуючи. Коли сироп закипить, додайте цедру. Варіть 5-7 хвилин, періодично помішуючи, до тих пір, поки цукор не розчиниться повністю. Додайте воду, сік лимонів, м'яту і зніміть каструлю з вогню. Остудіть лимонад, подавайте з льодом. За бажанням можна замінити цукор на мед або зовсім обійтися без них.
Змішайте сік лайма з цукром до повного його розчинення. Потім подрібніть в блендері малину. Отримане пюре процідіть через сито і вичавіть сік. Перелийте суміш лайма, цукру і малини в графин. Додайте газовану воду і колотий лід. Можна подавати з м'ятою.
Залийте квітки лаванди гарячою водою. Настоюйте 30 хвилин. Розімніть ложкою полуницю. Змішайте лавандовий відвар, ягоди і холодну воду. Додайте цукор і сік лимона. Перемішайте і настоюйте в холодильнику не менше 5 годин. Після цього процідіть і подавайте до столу.
Візьміть каструлю, покладіть в неї пучок чебрецю і залийте питною водою. Потім додайте тростинний цукор. На маленькому вогні доведіть до кипіння, помішуючи. Після того, як сироп закипить, витягніть чебрець, охолодіть суміш і процідіть її. Додайте мінеральну воду, гілочку чебрецю і дві часточки лимона. Можна за бажанням додати лід.
Зніміть з лимона цедру, уникаючи білої частини. Додайте її в каструлю разом з цукром, залийте водою. Доведіть на маленькому вогні до кипіння, періодично помішуючи. Зачекайте, поки цукор розчиниться повністю. Вичавіть сік з лимонів. З'єднайте його з отриманим сиропом, холодною кавою і тоніком. Перед подачею можна додати лід і прикрасити коктейль часточкою лимона.