Що посадити щоб саме росло / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

З наближенням літа українці почнуть відвідувати дачі та засаджувати ділянку. Далеко не у всіх вистачає часу і сил на кропіткий догляд за посівами. У спекотні літні дні зовсім не хочеться годинами горбатитися на городі, але ж і домашні овочі і фрукти теж потрібні!

Ми підкажемо, що посадити на дачі, щоб менше працювати. Ці невибагливі рослини для дачі майже не вимагають втручання людини і підходять для зайнятих дачників, які з'являються на ділянці лише раз на тиждень.

Що посадити на дачі, щоб не доглядати

Наступні рослини вважаються досить невибагливими для вирощування. Звичайно, зовсім без догляду не обійтися, але візиту на дачу раз на тиждень буде достатньо.

Відео дня

Дерева та чагарники.

Без саду не обходиться практично жодна дача. І не дарма - плодові дерева і ягідні кущі ростуть без людської турботи навіть на занедбаних ділянках. Кілька візитів на місяць цілком вистачить, щоб полити сад і обробити його від комах.

Найпопулярнішими рослинами для дачі вважаються яблука, груші, вишня, шовковиця, абрикос, малина, ожина. Не забувайте дотримуватися мінімальної відстані між саджанцями при посадці.

Картопля. Не дуже вибаглива і не вимагає частого поливу. Обов'язково проведіть підгортання грядок, щоб коріння менше підсихало. І не забудьте кілька разів за літо обробити картоплю від колорадських жуків.

Капуста. На етапі вирощування розсади капуста є доволі примхливою, але після пересаджування стане набагато простіше. Якщо плануєте рідко з'являтися на дачу, то висаджуйте саджанці у півтінь.

Газанія. Ідеальний варіант того, які квіти посадити на дачі, щоб цвіли все літо. Ці яскраві різнокольорові ромашки ростуть на будь-якому ґрунті, не вимагають підживлення і частого поливу, стійко переносять заморозки. А шкідники клумби обходять їх стороною. Поливати газанії досить раз на тиждень, а в дощову погоду можна і рідше. Цвітуть вони довго і дуже красиво.

Невибагливі квіти для дачі / картинка УНІАН

Баштанні. Кабачки, гарбуз, патисони і кавуни можуть не потребувати частого поливу і прополки. Широке листя цих рослин є природним захистом від бур'янів і палючих сонячних променів.

Гострий перець. Дрібні гострі перці майже не потребують поливу, адже їхньою батьківщиною є посушлива Південна Америка. Від спеки вони навпаки стають гострішими та смачнішими. Вам залишиться лише зібрати врожай.

Прянощі. Більшість трав і листових салатів вимагають постійних поливів і не підходять для зайнятих дачників. Але є винятки - часник і базилік. Вони не тільки задовольняться поливом раз на тиждень, а й зовсім не бояться шкідників.

Бобові. Великого догляду ці рослини не вимагають. Найголовніше - зробити опору при посадці. Горох і кущову квасолю можна поливати раз на тиждень. Наприкінці літа не забудьте вчасно збирати врожай, інакше на бобових перестануть з'являтися нові стручки.

Вас також можуть зацікавити новини: