Найчастіше такий салат готується з курятиною.
Салат з ананасами – це справжнє свято смаку.
Рецепти такого салату є на будь-який смак, із додаванням найрізноманітніших продуктів. Чи не найпопулярніший із них – салат із куркою. Готуються також салати з ананасами з креветками, кальмарами, сиром, грибами, шинкою, кукурудзою.
Куряче філе відварити у підсоленій воді до готовності, 20 хвилин. Дати йому охолонути. Яйця відварити в киплячій воді 6-7 хвилин. Злити з них воду, даємо охолонути і зняти з яєць шкаралупу.
Читайте такожНайсмачніші домашні голубці: як приготувати апетитну страву
Цибулю нарізати півкільцями. Скропити цибулю винним оцтом й залишити її маринуватися на 15 хвилин.
Остигле куряче філе розібрати руками на волокна. Сир твердий нарізати кубиком. Оливки нарізати кільцями. Ананас дістати з сиропу і нарізати кубиком. Варені яйця також нарізати кубиком. Так само нарізати й огірок.
Викласти всі нарізані інгредієнти салату в миску.
Додати майонез. Посолити і поперчити. Добре перемішати всі інгредієнти салату.
Креветки попередньо відварити у підсоленій воді з додаванням лаврового листа і 1 ст. л. лимонного соку. Воду злити, креветки охолодити й очистити.
Яйце зварити круто. Охолодити, очистити і розрізати на 4 частини.
Сир нарізати невеликими шматочками. Ананаси вийняти з банки, струсити сироп і нарізати невеликими шматочками.
Приготування заправки. Йогурт з'єднати з гірчицею, сухим часником, меленим чорним перцем та сіллю. Все добре перемішати.
Листя салату вимити, обсушити й порвати руками. На блюдо викласти листя салату. Зверху викласти четвертинки яєць. Далі викласти сир, ананаси. Додати креветки.
Полити салат заправкою і подавати до столу. Можна злегка посипати салат свіжомеленим перцем.
Овочі та зелень вимити, обсушити. Картоплю відварити зручним способом у мундирі. Яйця відварити 9 хвилин від початку закипання й відразу охолодити холодною водою.
Ананаси відкинути на друшляк, дати добре стекти сиропу, нарізати на середні сегменти.
Всі необхідні продукти натерти і нарізати заздалегідь, розклавши в окремі мисочки. Стегенце звільнити від шкірки і кісток, м'ясо нарізати дрібними кубиками. Також дрібно нарізати болгарський перець, огірок, пекінську капусту та зелень. Яйце і сир натерти на великій тертці, їх можна змішати в одній мисці. Окремо натерти на великій тертці картоплю.
Читайте такожАроматно-пряні баклажани по-корейськи: як приготувати пікантну закуску
Якщо горіх куплений очищеним, його треба промити й заздалегідь обсушити. Або можна злегка підсушити на сухій сковороді. Потім порізати ножем не дуже дрібними шматочками.
Далі всі складові викладаються шарами, змащуючи кожен сіточкою з майонезу, в такій послідовності: 1-й – пекінська капуста, 2-й – картопля (її трішки присолити), 3-й – зелень, 4-й – м'ясо (за бажанням присипте сумішшю перців), 5-й – огірок (присолити), 6-й і 7-й – яйце і сир (або перемішати, або по черзі), 8-й шар – болгарський перець. 9-й – ананаси, між ними горішки та гілочки зелені.