Баклажани по-корейськи - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Домашні баклажани по-корейськи – пікантна та оригінальна закуска.

Цей овоч вдало поєднується з іншими продуктами. Найчастіше йдеться про сиру моркву, натерту на спеціальній тертці, болгарський перець і ріпчасту цибулю.

Традиційно страву приправляють спеціями й заливають заправкою. Баклажанам по-корейськи дають настоятися, щоб смаки сплелися, а овочі добре промаринувалися.

Відео дня

Пікантні баклажани по-корейськи

  • Баклажани (середні) - 3 шт.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Цибуля (велика) - 1 шт.
  • Морква (велика) - 1 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Петрушка - 1 пучок
  • Кунжут - 2 ст.л.

Для соусу

  • Рослинна олія - 2 ст.л.
  • Оцет - 2 ст.л.
  • Соєвий соус - 2 ст.л.
  • Мед - 1 ст.л.
  • Коріандр - 1 ч.л.
  • Червоний мелений перець - 0,5 ч.л.
  • Перець чорний - 0,5 ч.л.

Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити рослинною олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на рослинній олії.

Як приготувати баклажани по-корейськи/ фото ua.depositphotos.com

Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.

Для приготування соусу збити виделкою всі складові.

Змішати підготовлені овочі, остиглі баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.

Баклажани по-корейськи з помідорами

  • Баклажани - 4 шт.
  • Помідори - 2-3 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Морква - 1-2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Часник - 3-4 зубчики
  • Мелений червоний перець - за смаком
  • Чорний перець - за смаком
  • Петрушка - за смаком
  • Коріандр мелений - 1-2 ч. л.
  • Оцет яблучний 9% (або лимонний сік) - 1-2 ст. л.
  • Рослинна олія - 3-4 ст. л.
  • Кунжут - 1-2 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Мед (або цукор) - 1 ч. л.
  • Соєвий соус - 1-2 ст. л.

Баклажани помити, порізати вздовж тонкими смужками. Посипати 1 столовою ложкою солі. Перемішати й залишити на 30 хвилин.

Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Зелень дрібно нарізати, часник розчавити в часничниці. Моркву натерти на тертці для корейської моркви або на звичайній великій тертці. Перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати соломкою.

Читайте такожНіжні та соковиті кабачкові оладки: як приготувати смачну страву

Помити холодною водою баклажани, віджати. Розігріти сковороду, налити 2 столові ложки рослинної олії. У гарячу олію викласти баклажани. Обсмажувати їх 7-10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Викласти в миску, охолодити.

Викласти у миску всі складові. Овочі посипати коріандром, перцем, кунжутом, змішати з медом, часником та зеленню. Усе перемішати, додати оцет і соєвий соус. За бажанням можна ще додати олії. Перемішати й покласти баклажани по-корейськи на добу в холодильник.

Інші рецепти, які можуть зацікавити: