Домашні баклажани по-корейськи – пікантна та оригінальна закуска.
Цей овоч вдало поєднується з іншими продуктами. Найчастіше йдеться про сиру моркву, натерту на спеціальній тертці, болгарський перець і ріпчасту цибулю.
Традиційно страву приправляють спеціями й заливають заправкою. Баклажанам по-корейськи дають настоятися, щоб смаки сплелися, а овочі добре промаринувалися.
Пікантні баклажани по-корейськи
- Баклажани (середні) - 3 шт.
- Перець солодкий - 2 шт.
- Цибуля (велика) - 1 шт.
- Морква (велика) - 1 шт.
- Часник - 3 зубчики
- Петрушка - 1 пучок
- Кунжут - 2 ст.л.
Для соусу
- Рослинна олія - 2 ст.л.
- Оцет - 2 ст.л.
- Соєвий соус - 2 ст.л.
- Мед - 1 ст.л.
- Коріандр - 1 ч.л.
- Червоний мелений перець - 0,5 ч.л.
- Перець чорний - 0,5 ч.л.
Баклажани нарізати невеликими смужками довжиною 4-6 см. Викласти на деко, трохи посолити, скропити рослинною олією. Запекти в духовці до готовності при 200°С або можна обсмажити на рослинній олії.
Порізати дрібно петрушку, додати подрібнений часник, посолити, перемішати й дати постояти. Тим часом цибулю нарізати чверть кільцями, перець тонкою соломкою, моркву потерти на тертці.
Для приготування соусу збити виделкою всі складові.
Змішати підготовлені овочі, остиглі баклажани, петрушку з часником та кунжут. Заправити соусом, добре розмішати й дати настоятися не менш як дві години.
Баклажани по-корейськи з помідорами
- Баклажани - 4 шт.
- Помідори - 2-3 шт.
- Болгарський перець - 2 шт.
- Морква - 1-2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Часник - 3-4 зубчики
- Мелений червоний перець - за смаком
- Чорний перець - за смаком
- Петрушка - за смаком
- Коріандр мелений - 1-2 ч. л.
- Оцет яблучний 9% (або лимонний сік) - 1-2 ст. л.
- Рослинна олія - 3-4 ст. л.
- Кунжут - 1-2 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Мед (або цукор) - 1 ч. л.
- Соєвий соус - 1-2 ст. л.
Баклажани помити, порізати вздовж тонкими смужками. Посипати 1 столовою ложкою солі. Перемішати й залишити на 30 хвилин.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Зелень дрібно нарізати, часник розчавити в часничниці. Моркву натерти на тертці для корейської моркви або на звичайній великій тертці. Перець очистити від насіння, нарізати тонкою соломкою. Помідори нарізати соломкою.
Читайте такожНіжні та соковиті кабачкові оладки: як приготувати смачну страву
Помити холодною водою баклажани, віджати. Розігріти сковороду, налити 2 столові ложки рослинної олії. У гарячу олію викласти баклажани. Обсмажувати їх 7-10 хвилин, помішуючи, на середньому вогні. Викласти в миску, охолодити.
Викласти у миску всі складові. Овочі посипати коріандром, перцем, кунжутом, змішати з медом, часником та зеленню. Усе перемішати, додати оцет і соєвий соус. За бажанням можна ще додати олії. Перемішати й покласти баклажани по-корейськи на добу в холодильник.