Звичному радянському олів'є можна надати вишуканий смак, якщо замінити частину інгредієнтів.
Салат олів'є - найпопулярніша страва новорічних свят. Класичний рецепт олів'є добре знайомий кожному українцю і готується з доступних продуктів. Пропонуємо трохи урізноманітнити звичний салат і зробити його більш вишуканим, замінивши частину інгредієнтів.
Яйця зварити круто (приблизно 10 хвилин) і остудити. Картоплю відварити в мундирі до готовності (приблизно 20 хвилин). Нарізати картоплю, яйця і огірки однаковими кубиками.
Яблуко почистити від шкірки і насіння, дрібно нарізати. Для салату краще вибирати щільне солодке яблуко. Додати в олів'є горошок і нарізану смужками сьомгу. Додати дрібно нарізану цибулю (краще щоб цибуля була солодка). Заправити салат майонезом, посолити і поперчити, добре перемішати.
На 1 порцію салату:
Моркву і картоплю відварити до готовності, перепелині яйця варити 7 хвилин до готовності. Яловичий язик варити до готовності, поки його можна буде легко проткнути виделкою (приблизно 2-3 години).
Нарізати дрібними кубиками свіжі і солоні огірки, картоплю, моркву, яблука, остиглий язик. Цибулю дрібно нарізати. Перепелині яйця розрізати навпіл. Змішати інгредієнти з горошком. Перемішати всі інгредієнти і заправити салат сіллю, перцем і майонезом. Для цього салату краще приготувати домашній майонез.
Креветки можна замінити кальмарами, раковими шийками або крабовими паличками. Васабі в сосусі можна замінити тертим хріном. Яйця відварити круто, моркву заздалегідь запекти зі спеціями.
Моркву, яйця, авокадо і два види огірків нарізати кубиками. Дрібним кубиком нарізати ракові шийки або креветки. Дрібні креветки можна залишити цілими. Додати горошок і перемішати інгредієнти. Заправити салат майонезом з васабі, посолити і поперчити. При подачі прикрасити олів'є червоною ікрою і зеленню.