Що приготувати з беконом-салати / depositphotos.com

Смачний і корисний салат - відмінний варіант для святкової або повсякденної вечері. Ви можете використовувати сирокопчений або смажений бекон - в залежності від особистих переваг. УНІАН підкаже, як приготувати знаменитий німецький картопляний салат з беконом або інші варіації страви.

Раніше ми розповідали, як зробити сиров'ялене м'ясо.

Салат Цезар з беконом і куркою

  • Салат ромен - 150 г 
  • Філе вареної курячої грудки - 200 г 
  • Помідори черрі - 100 г 
  • Пармезан - 30 г 
  • Пшеничний хліб - 100 г 
  • Бекон - 3-4 скибочки
  • Часник - 1 зубчик
  • Маслинове масло
  • Мелений чорний перець
  • Солі

Для соусу:

Відео дня
  • Оливкова олія - 4 ст. л. 
  • Домашній майонез - 150 г 
  • Натуральний йогурт - 150 г 
  • Каперси - 20 г 
  • Діжонська гірчиця - 20 г
  • Пармезан - 20 г
  • Анчоуси - 60 г
  • Оливки - 20 г

Зробити грінки: зняти кірку з хліба, нарізати його кубиками 1х1 см. Змішати в ємності подрібнений часник, 2 ст. л оливкової олії і 1 ст. л води. Посолити, поперчити, викласти хліб і обваляти його в суміші. Потім підсушити на розігрітій сковороді 2-3 хвилини.

Курку нарізати скибочками, помідори навпіл, салат вимити, листя довільно порвати, сир натерти. Обсмажити шматочки бекону на сковороді, змащеній оливковою олією, 2-3 хвилини з кожного боку. 

Читайте такожЯк приготувати плов зі свининою, куркою або яловичиною: 3 кращих рецепта

Всі інгредієнти для соусу викладіть в блендер і збийте. Викладіть в ємність листя салату, грінки і помідори, додайте соус. Далі - курку і бекон. В кінці посипте сиром.

Німецький картопляний салат з беконом

Що приготувати на вечерю / depositphotos.com
  • Картопля - 5-6 шт.
  • Петрушка - пару гілочок
  • Свіжа зелень крес-салату - невеликий пучок
  • Фіолетовий лук - 1 шт.
  • Бекон - 150 гр.
  • Мариновані огірки - 2 шт.
  • Діжонська гірчиця - 2 ст. л
  • Оливкова олія - 1-2 ст. л
  • Сіль - за смаком.

Картоплю ретельно вимити, відварити в мундирі протягом 20 хвилин, остудити, очистити і нарізати кубиками. Бекон нарізати смужками, а цибулю півкільцями. Зелень петрушки подрібнити. Викласти на тарілку картоплю, цибулю і петрушку, зверху - смажений бекон. Огірки нарізати кільцями і викласти на салат. Останній штрих - пагони крес-салату і діжонська гірчиця. Інгредієнти посолити і перед подачею перемішати.

Салат з беконом і сиром

  • Бекон сирокопчений - 150 г
  • Помідори черрі - 200 г
  • Салат листовий - 5-6 листків
  • Сир пармезан - 50 г
  • Батон обідній - 100 г
  • Олія оливкова - 2 ст. л. + для заправки
  • Сік лимонний - 1 ст. л. + для заправки
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Трави ароматні сушені - 1 ч. л.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

В окремій ємності змішати масло, лимонний сік, подрібнений часник, сіль, перець і трави. Хліб порвати на шматочки, полити заправкою, запекти в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 10 хвилин.

Бекон обсмажити на сухій сковороді, сир натерти, помідори розрізати навпіл, а салат порвати на довільні пелюстки. У миску викласти листя салату, додати помідори, бекон і сухарики. Скропити оливковою олією і лимонним соком, посипати сиром і перемішати.

Вас також можуть зацікавити новини: