
Смачний і корисний салат - відмінний варіант для святкової або повсякденної вечері. Ви можете використовувати сирокопчений або смажений бекон - в залежності від особистих переваг. УНІАН підкаже, як приготувати знаменитий німецький картопляний салат з беконом або інші варіації страви.
Раніше ми розповідали, як зробити сиров'ялене м'ясо.
Салат Цезар з беконом і куркою
- Салат ромен - 150 г
- Філе вареної курячої грудки - 200 г
- Помідори черрі - 100 г
- Пармезан - 30 г
- Пшеничний хліб - 100 г
- Бекон - 3-4 скибочки
- Часник - 1 зубчик
- Маслинове масло
- Мелений чорний перець
- Солі
Для соусу:
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Домашній майонез - 150 г
- Натуральний йогурт - 150 г
- Каперси - 20 г
- Діжонська гірчиця - 20 г
- Пармезан - 20 г
- Анчоуси - 60 г
- Оливки - 20 г
Зробити грінки: зняти кірку з хліба, нарізати його кубиками 1х1 см. Змішати в ємності подрібнений часник, 2 ст. л оливкової олії і 1 ст. л води. Посолити, поперчити, викласти хліб і обваляти його в суміші. Потім підсушити на розігрітій сковороді 2-3 хвилини.
Курку нарізати скибочками, помідори навпіл, салат вимити, листя довільно порвати, сир натерти. Обсмажити шматочки бекону на сковороді, змащеній оливковою олією, 2-3 хвилини з кожного боку.
Читайте такожЯк приготувати плов зі свининою, куркою або яловичиною: 3 кращих рецепта
Всі інгредієнти для соусу викладіть в блендер і збийте. Викладіть в ємність листя салату, грінки і помідори, додайте соус. Далі - курку і бекон. В кінці посипте сиром.
Німецький картопляний салат з беконом

- Картопля - 5-6 шт.
- Петрушка - пару гілочок
- Свіжа зелень крес-салату - невеликий пучок
- Фіолетовий лук - 1 шт.
- Бекон - 150 гр.
- Мариновані огірки - 2 шт.
- Діжонська гірчиця - 2 ст. л
- Оливкова олія - 1-2 ст. л
- Сіль - за смаком.
Картоплю ретельно вимити, відварити в мундирі протягом 20 хвилин, остудити, очистити і нарізати кубиками. Бекон нарізати смужками, а цибулю півкільцями. Зелень петрушки подрібнити. Викласти на тарілку картоплю, цибулю і петрушку, зверху - смажений бекон. Огірки нарізати кільцями і викласти на салат. Останній штрих - пагони крес-салату і діжонська гірчиця. Інгредієнти посолити і перед подачею перемішати.
Салат з беконом і сиром
- Бекон сирокопчений - 150 г
- Помідори черрі - 200 г
- Салат листовий - 5-6 листків
- Сир пармезан - 50 г
- Батон обідній - 100 г
- Олія оливкова - 2 ст. л. + для заправки
- Сік лимонний - 1 ст. л. + для заправки
- Часник - 1-2 зубчики
- Трави ароматні сушені - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
В окремій ємності змішати масло, лимонний сік, подрібнений часник, сіль, перець і трави. Хліб порвати на шматочки, полити заправкою, запекти в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 10 хвилин.
Бекон обсмажити на сухій сковороді, сир натерти, помідори розрізати навпіл, а салат порвати на довільні пелюстки. У миску викласти листя салату, додати помідори, бекон і сухарики. Скропити оливковою олією і лимонним соком, посипати сиром і перемішати.