Такий салатик може бути як основною стравою, так і прекрасним перекусом.
Картопляний салат – ситна страва, основним інгредієнтом якого, як випливає із назви, є картопля. Він може бути як основною стравою, так і прекрасним перекусом.
Картоплю зі шкіркою ретельно вимити, загорнути у фольгу й запекти в духовці до готовності.
Читайте такожБефстроганов із яловичини: як приготувати смачне м’ясо в сметанному соусі
Кріп і зелену цибулю подрібнити. Листя салату вимити, нарвати шматочками.
Змішати олію з гірчицею, збити виделкою.
Змішати картоплю з листям салату та зеленню, полити заправкою, за бажанням посолити і поперчити. Перемішати все. Викласти скибочки оселедця.
Для заправки з'єднати і перемішати рослинну олію із зернистою гірчицею.
Цибулю тонко нарізати, порізати шматочками огірки. Картоплю очистити й нарізати соломкою, зелень кропу порубати.
Додати шматочки ковбаси, полити заправкою і перемішати.
Для соусу
Для прикрашання
Оливки зелені - за смаком
Картоплю краще брати невелику та однакового розміру. Відварити її. Очистити картоплю, нарізати її шайбами, вистелити на блюдо, посолити й поперчити. Посипати 1/3 частиною цибулі.
Читайте такожЯк смачно запекти минтая в духовці – рецепти апетитної рибки
Останнім шаром викласти нарізані або порвані дрібно листя салату, кріп і дрібно нарізану м'яту. Салат помістити у холодильник мінімум на 30 хвилин.
Для соусу з’єднати гірчицю, олію, сік лимона і спеції. Полити ним салат безпосередньо перед подачею. Прикрасити оливками (маслинами або каперсами) і свіжими помідорами.