Вінегрет рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вінегрет - дуже смачний і популярний салат, який люблять у багатьох сім'ях. Класичний вінегрет готується з варених і маринованих овочів, а заправляється олією і оцтом. У салат за бажанням можна додати мариновані гриби, свіжу зелень або зелену цибулю. Калорійність вінегрету становить всього 120 ккал/100 г.

Вінегрет - класичний рецепт з горошком

  • Зелений горошок консервований - 400 г.
  • Мариновані огірки - 3 великих або 5 маленьких.
  • Картопля - 2 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Морква - 2 шт.
  • Кріп і петрушка за смаком.
  • Олія - 4 ст. л.
  • Сіль за смаком.

Картоплю, буряк і моркву зварити до готовності. Буряк потрібно варити в окремій каструлі. Остудити варені овочі. Цибулю дрібно нарізати, інші овочі нарізати кубиком. З горошку злити рідину. Дрібно порубати зелень. Перемішати всі інгредієнти, посипати зеленню і полити олією. Посолити і поперчити салат за смаком.

Вінегрет класичний рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вінегрет з квасолею і квашеною капустою

  • Капуста квашена - 200 г.
  • Квасоля консервована - 150 г.
  • Олія - 50 мл.
  • Картопля - 4 шт.
  • Буряк - 2 шт.
  • Солоні огірки - 2 шт.
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 0.5 шт.
  • Зелень - пучок.
  • Сіль, перець, за смаком.

Відварити до готовності моркву, картоплю і буряк. Нарізати овочі кубиком. З капусти злити розсіл і віджати руками. Цибулю дуже дрібно нарізати. Змішати всі інгредієнти у великій мисці. Заправити салат нерафінованою олією, рубаною зеленню і сіллю.

Вінегрет пп з яблуком

  • Варений буряк - 150 г.
  • Варена морква - 80 г.
  • Зелений горошок - 100 г.
  • Яблуко - 1 шт.
  • Мариновані огірки - 100 г.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Рослинна олія - 1 ст. л.

Натерти на крупній тертці яблуко. Цибулю дрібно нашаткувати. Буряк і моркву нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити маслом. За бажанням скропити салат лимонним соком.

Вас також можуть зацікавити новини: