Редиска - овоч, який містить в собі багато вітаміну С, вітаміни групи В, вітамін РР, а також калій, магній, залізо, фосфор та інші корисні речовини. Його рекомендують вживати також, щоб налагодити процес травлення. УНІАН підкаже, які незвичайні страви з редису можна приготувати вдома.
- Салат з редиски і яєць
- Салат з редискою і огірком
- Салат з редискою і кукурудзою
- Салат з редиски і помідорів
Раніше ми говорили про те, які прості страви з квасолі сподобаються вашим близьким.
Салат з редиски і яєць
- Редис - 200 г
- Яйця - 3 шт.
- Цибуля зелена - 8-9 пір'їнок (15 г)
- Кріп свіжий - 4-5 гілочок (6 г)
- Петрушка свіжа - 4-5 гілочок (6 г)
- Майонез або сметана - 50 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Яйця відварити, очистити від шкаралупи, дрібно нарізати кубиками. Редис промити, нарізати кружечками. Петрушку, кріп і зелену цибулю також промити, подрібнити. У глибокій мисці з'єднати всі інгредієнти, заправити салат майонезом. Посолити, поперчити і перемішати. В якості альтернативи замість майонезу можна використовувати сметану.
Салат з редискою і огірком
- Редис - 300 г
- Огірки - 220 г
- Сир твердий - 100 г
- Яйця - 2 шт.
- Цибуля зелена - 20 г
- Кріп свіжий - 15 г
- Петрушка свіжа - 10 г
- Майонез - 40 г
- Сметана - 50 г
- Сіль - за смаком
Яйця відварити і очистити. Редис розрізати навпіл, а потім дрібними четвертинками. Так само нарізати огірки і яйця, сир натерти на тертці. Кріп, петрушку і цибулю дрібно нашаткувати. В одній ємності з'єднати всі інгредієнти, заправити салат майонезом і сметаною. В кінці посолити, поперчити і ретельно перемішати.
Салат з редискою і кукурудзою
- Редиска - 160 г
- Морква - 100 г
- Кукурудза консервована - 100 г
- Яйця - 3 шт.
- Цибуля зелена - 20 г
- Кріп свіжий - 10 г
- Майонез - 80 г
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Яйця відварити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізати. Сиру моркву очистити, натерти на крупній тертці і додати до яєць. Редис промити, нарізати тонкими скибочками і також викласти до решти інгредієнтів. В кінці додати кукурудзу і подрібнену зелень. Заправити салат майонезом, посолити і поперчити за смаком, в кінці перемішати.
Салат з редиски і помідорів
- Помідори - 260 г
- Сир фета - 200 г
- Редис - 150 г
- Цибуля ріпчаста червона - 80 г
- Листя салату - 45 г
- Масло рослинне - 10-15 мл
- Сіль - 0,5 ч. л
- Перець чорний мелений - на кінчику ножа
Листя салату промити, порвати руками і викласти в миску. Редис і червону цибулю нарізати півкільцями і додати до листя салату. Помідори нарізати часточками, сир фета - кубиками і також додати в ємність. Поперчити і посолити салат, в кінці заправити олією і перемішати.