Вінегрет по-літньому / фото ua.depositphotos.com

Влітку з появою сезонних овочів і домашнього буряка українці готують вінегрет - рецепт відомий всім. Пропонуємо вам приготувати літній варіант цього салату. Вінегрет "літній" готується з додаванням молодої картоплі і свіжих огірків. Кислинку, яку зазвичай дають салату солоні огірки, отримують зі свіжого щавлю. За бажанням в салат можна додати також слабосолений оселедець, а для свіжості - скибочки яблука.

Вінегрет зі свіжими огірками та щавлем

Інгредієнти:

  • картопля молода - 200 г;
  • морква - 1 шт.;
  • щавель свіжий - пучок;
  • свіжі огірки - 2 шт.; 
  • буряк дрібний - 3 шт. (або 1 великий);
  • консервована квасоля або горошок - 1 банка;
  • цибуля - 1/4 шт.;
  • соняшникова олія нерафінована - 3 ст. л.;
  • оцет - 1 чайн.л.;
  • сіль, перець, зелень за смаком.

Буряк і моркву відварити до готовності або запекти в духовці. Буряк вариться близько 60 хвилин, морква - 25-30 хвилин. Наріжте овочі кубиком. Молоду картоплю ретельно помити і розрізати на 2-4 частини в залежності від розміру бульб. Від шкірки її можна не чистити. Відварити картоплю в підсоленій воді до готовності (15-20 хвилин).

Відео дня

Потім підготуйте квасолю або консервований горошок - що вам більше подобається. З банки з бобовими злийте рідину. Цибулю дрібно наріжте, в щавлі видаліть стебла і порубіть смужками листя, свіжі огірки наріжте кубиком.

У велику миску викладіть буряк і залийте олією. Залиште на 5 хвилин. Потім додайте до буряка картоплю, моркву, огірки, цибулю, горошок або квасолю, рубаний щавель. Вмішайте в салат оцет, посоліть і поперчіть за смаком. В самому кінці за бажанням посипте свіжою зеленню.

Салат вінегрет можна подавати на стіл відразу. Але якщо дати йому настоятися пару годин в холодильнику, то він буде ще смачнішим.

УНІАН також писав, як приготувати швидкий вінегрет на сковороді, для приготування якого не потрібно варити овочі окремо.

Вас також можуть зацікавити новини: