Сoуc зі слив ідеально підходить до м’ясних та рибних страв.
Сливoвий coуc ідеально підходить до м'ясних та рибних страв, та й просто для бутербродів. Усі страви цей соус робить приголомшливо смачними!
Тушкувати сливи до м'якості. Дрібно нарізати часник (можна пропустити через часничницю). Дрібно нарізати зелень.
Читайте такожУкраїнські деруни зі скоринкою: класичний рецепт
Перетерти сливи через сито, щоб маса була однорідною та без шкірок.
У протерту масу всипати зелень, часник, сіль, цукор, перець, хмелі-сунелі та м'яту.
Покласти домашній соус ткемалі на повільний вогонь і після закипання проварити 5-7 хвилин. Смачний домашній соус ткемалі готовий.
Сливи вимити й вилучити кісточки. Очистити часник і цибулю. Всі перці промити, звільнити від зерен і нарізати великими шматками.
У чашу блендера завантажити перець і цибулю. Додати сливи й часник. Пробити все у блендері 5 хвилин, до пастоподібного стану. Додати олію та соєвий соус.
Вилити вміст чаші блендера в каструлю, додати імбир. Всипати цукор і сіль.
Соус проварити на маленькому вогні 15 хвилин, постійно помішуючи. Щойно він стане густішати, то почне "стріляти", тому потрібно бути акуратними.
Влити лимонний сік і проварити ще хвилину. Гарячий соус відразу розлити по банках і закрити герметично. Баночки перевернути кришками вниз.
Сливи вимити, розрізати навпіл і видалити кісточки. Почистити часник, а також очистити від насіння перець чилі.
Читайте такожДомашній майонез за п'ять хвилин: перевірений рецепт
Сливи, часник, перець та волоські горіхи перекрутити через м'ясорубку. Перекласти пюре в каструлю. Додати сіль, цукор, каррі та чорний мелений перець.
Покласти каструлю на вогонь, довести до кипіння, після чого варити суміш півгодини.
Розкласти гарячий соус по попередньо простерилізованих банках, закатати такими ж стерильними кришками. Дати банкам охолонути, потім прибрати соус на зберігання в прохолодне місце.