Млинці з грибами рецепт / фото ua.depositphotos.com

Гриби - одна з найпопулярніших начинок для солоних грибів, особливо у тих, хто не їсть м'ясо. Пропонуємо приготувати ніжні млинці на молоці з грибами і горіхами під сирною скоринкою. Таку страву з ідеальним поєднанням смаків не соромно подавати на будь-яке свято.

Млинці з грибами, горіхами і сметанно-сирним соусом

Інгредієнти для млинців:

  • борошно - 100 г;
  • молоко - 250 мл;
  • яйця - 1 шт.;
  • цукор - 1 ч. л.;
  • соняшникова олія - 1 ст. л.; 
  • сіль - щіпка.

Інгредієнти для начинки:

Відео дня
  • гриби - 200 г;
  • волоські горіхи - 100 г;
  • сир - 100 г;
  • сметана - 150 г;
  • борошно - 1 ст. л.;
  • вершкове масло -50 г;
  • сіль, перець, спец ії за смаком.

Спочатку потрібно приготувати тісто на млинці. Молоко і яйця мають бути кімнатної температури, щоб тісто було однорідним. Збийте яйця з молоком, сіллю і цукром. Вмішайте в тісто борошно і влийте соняшникову олію. 

Розігріти сковороду і трохи змастити олією. Налити половину ополоника тіста і розподілити по всій сковороді. Посмажити млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Готові млинці накрийте кришкою від сковороди або плівкою, щоб краї не обвітрилися.

Для начинки дрібно нарізати гриби. Рекомендується взяти кілька різних видів грибів. Обсмажте гриби на вершковому маслі до готовності (приблизно 10 хвилин). Гриби натерти на крупній тертці. Змішати гриби з горіхами, борошном, половиною сиру і 100 г сметани. Посолити і поперчити начинку за смаком. Наповнити начинкою млинці.

Змастити маслом форму для випічки. Викласти млинці в форму в ряд. Змастити млинці 50 г сметани і посипати другою половиною сиру. Запікати млинці під сирною скоринкою в духовці при 180 градусах 15 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: