Шаурма з лососем і огірком - дієтична і вишукана варіація популярної арабського страви. Ця закуска сподобається всім любителям солоної риби. Рулет можна подавати на стіл цілим або нарізати на порційні шматочки, щоб вийшла гарна закуска. Готується лаваш з червоною рибою дуже швидко - продукти не вимагають приготування.
Лаваш з червоною рибою і овочами
Інгредієнти:
- лаваш - 2 шт.;
- слабосолона червона риба - 150 г;
- солодкий перець - 1 шт.;
- авокадо - 1 шт.;
- огірок - 1 великий або 2 маленьких;
- листя салату - 8 шт.;
- лимон - половинка.
Для соусу:
- сметана - 200 г;
- кріп - 4 гілочки;
- часник - 2 зубч.
- сіль, перець за смаком.
Овочі в лаваш з лососем можна покласти будь-які інші на ваш смак.
Спочатку приготуйте соус для страви: змішайте посічену зелень, подрібнений часник і сметану. Посоліть і поперчіть, додайте улюблені спеції.
Огірки, перець наріжте соломкою, а помідори - часточками. Почистіть і наріжте авокадо, збризніть соком лимона, щоб воно не потемніло. Рибу наріжте тонкими смужками. Салат вимийте, підсушіть і порвіть руками.
Розгорнутий лист лаваша змастіть соусом. Викладіть листя салату, всі овочі і рибу. Зверху знову полийте начинку соусом. Краї лаваша загніть всередину і загорніть в щільний рулет. Блюдо до столу подавайте відразу, інакше від соку овочів лаваш розмокне.
Лаваш з червоною рибою і авокадо
Інгредієнти:
- лаваш - 2 шт.;
- солона червона риба - 300 г;
- крем-сир - 300 г;
- авокадо - 1 шт.;
- зелень за смаком.
Авокадо в цьому рецепті можна замінити огірком або салатом. Зелень дрібно порубати. З авокадо зніміть шкірку і наріжте пластинами. Змастіть лаваш крем-сиром, зверху викладіть авокадо і рибу. Поверніть шаурму в щільний рулет, загорніть плівкою і покладіть в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею наріжте лаваш з лососем і Філадельфією невеликими порціями.