Шаурма з лососем рецепт / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Шаурма з лососем і огірком - дієтична і вишукана варіація популярної арабського страви. Ця закуска сподобається всім любителям солоної риби. Рулет можна подавати на стіл цілим або нарізати на порційні шматочки, щоб вийшла гарна закуска. Готується лаваш з червоною рибою дуже швидко - продукти не вимагають приготування.

Лаваш з червоною рибою і овочами

Інгредієнти:

  • лаваш - 2 шт.;
  • слабосолона червона риба - 150 г;
  • солодкий перець - 1 шт.;
  • авокадо - 1 шт.;
  • огірок - 1 великий або 2 маленьких;
  • листя салату - 8 шт.;
  • лимон - половинка.

Для соусу:

Відео дня
  • сметана - 200 г;
  • кріп - 4 гілочки;
  • часник - 2 зубч.
  • сіль, перець за смаком.

Овочі в лаваш з лососем можна покласти будь-які інші на ваш смак.

Спочатку приготуйте соус для страви: змішайте посічену зелень, подрібнений часник і сметану. Посоліть і поперчіть, додайте улюблені спеції.  

Огірки, перець наріжте соломкою, а помідори - часточками. Почистіть і наріжте авокадо, збризніть соком лимона, щоб воно не потемніло. Рибу наріжте тонкими смужками. Салат вимийте, підсушіть і порвіть руками.

Розгорнутий лист лаваша змастіть соусом. Викладіть листя салату, всі овочі і рибу. Зверху знову полийте начинку соусом. Краї лаваша загніть всередину і загорніть в щільний рулет. Блюдо до столу подавайте відразу, інакше від соку овочів лаваш розмокне.

Лаваш з червоною рибою і авокадо

Інгредієнти:

  • лаваш - 2 шт.;
  • солона червона риба - 300 г;
  • крем-сир - 300 г;
  • авокадо - 1 шт.;
  • зелень за смаком.

Авокадо в цьому рецепті можна замінити огірком або салатом. Зелень дрібно порубати. З авокадо зніміть шкірку і наріжте пластинами. Змастіть лаваш крем-сиром, зверху викладіть авокадо і рибу. Поверніть шаурму в щільний рулет, загорніть плівкою і покладіть в холодильник на 20 хвилин. Перед подачею наріжте лаваш з лососем і Філадельфією невеликими порціями.

Вас також можуть зацікавити новини: