
В Україні триває Великий піст 2023. Якщо ви шукаєте смачну, ситну і дуже просту в приготуванні пісну страву - паста з грибами створена для вас. Готується вона дуже просто, а з'їдається ще швидше. Печериці в рецепті можна замінити на будь-які інші гриби.
Паста з грибами та овочами
За бажанням в страву можна додати будь-які інші овочі, наприклад, солодкий перець або кабачки. Макарони для страви краще брати твердих сортів.
Інгредієнти:
- макарони - 200 г;
- печериці - 5 шт.;
- помідори черрі - 8 шт., або звичайні помідори - 2 шт.;
- цибуля - 1 шт.;
- часник - 1 зубчик;
- зелена спаржа - 15 шт.;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- сіль, перець за смаком.
Помідори і гриби нарізати на невеликі часточки, а спаржу нарізати великими шматочками. Цибулю нарізати півкільцями. Замість спаржі можна взяти спаржеву квасолю. У підсолений окріп викласти макарони і варити на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Воду з макаронів не виливайте - вона ще стане в нагоді.
На гарячій сковороді обсмажити печериці з цибулею до золотистого кольору на сильному вогні. Потім зменшити вогонь, додати в сковороду помідори і спаржу, а також натертий часник. Влити до овочів 1 ополоник води з макаронів. Накрити кришкою і готувати овочі 5-7 хвилин. Якщо замість черрі взяли звичайні помідори - можна додати маленьку щіпку цукру в сковороду.
Готові овочі з грибами перемішати з макаронами. Посолити і поперчити пасту за смаком. За бажанням прикрасити рубаною зеленню.