Розповідаємо, як засолити скумбрію - класичний рецепт або швидким способом.
Солона риба прекрасно доповнить меню будь-якого столу, як святкового, так і повсякденного. Як смачно засолити скумбрію вдома, читайте в матеріалі.
Заморожену рибу спочатку потрібно розморозити і дати добре стекти.
Солити можна як з водою, так і без:
Якщо риба надто мокра, промокніть її паперовими рушниками.
А якщо ви не шанувальник спецій, замаринуйте скумбрію тільки з сіллю і цукром - вийде дуже смачно і натурально. За бажанням можна додати цедру лимона.
Спосіб засолювання цілої тушки в холодній воді буде таким самим, як і шматочками. Але час витримування в розсолі збільшується до 12 годин.
Розсіл можна приготувати й таким способом:
Тушку потрібно підготувати - за необхідності почистити, видалити зябра, прибрати з черевця плівочки.
Якщо ж часу обмаль, скумбрію, як і червону рибу, можна зробити всього за пару годин. Для цього шматочки риби добре, не шкодуючи, обвалюємо в солі та ставимо під гніт.
Через 2 години змиваємо сіль, додаємо цибулю, спеції, олію - і страва готова.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати грецький пиріг з сиром на швидку руку.