Рецепт ідеального сирного пирога / фото ua.depositphotos.com

Несолодкий пиріг із сиром - гарна ідея для сімейного обіду, чи для частування раптових гостей. Ви встигнете приготувати його за лічені хвилини. Сьогодні розкриваємо секрети грецького пирога із сиром.

У кожної господині є власний секрет цього пирога. Хтось запікає із кисломолочним сиром, хтось - додає пармезан, а українки найчастіше обирають м'який сир фета.

Національний грецький пиріг готують з витяжного тіста філо. Хоч він і набув популярності саме у Греції, його полюбляють у всьому світі. Тож, мерщій до роботи.

Відео дня

Грецький пиріг із сиром - рецепт традиційної тіропіти

Для приготування знадобиться:

  • листкове тісто  філо - 500 г;
  • борошно - 30 г;
  • суміш грецьких трав - до смаку;
  • молоко  2,5% жирності - 200 мл;
  • яйце - 4 шт;
  • улюблений сир - 300 г;
  • вершкове масло - 10 г.

Розпочніть готувати пиріг із розігрівання духовки. Оптимальна температура - 180 градусів.

Розморожене листкове тісто необхідно розкачати до подвійного розміру форми для запікання. Не забувайте посипати борошном. Змастіть ємкість для запікання вершковим маслом та викладіть у неї тісто одним краєм, ретельно розподіливши по боках.  

Час готувати начинку. Для того щоб смак був більш насиченим та цікавим, радимо використати кілька видів сиру. Смаки змішуйте за власним вподобанням. Чудово смакує поєднання фети, твердого сиру та сиру із блакитною пліснявою. Подрібніть на тертці, а м'які види достатньо розімнути виделкою. Розприділіть сирну масу рівномірно по тісту у формі.

Посипте сирний шар улюбленими грецькими травами.

Тепер змішайте молоко та яйця до однорідності вінчиком й залийте рідиною пиріг, залишивши приблизно 2 ст. л заливки для змащування пирога.

Вкрийте пиріг другим краєм тіста, ретельно закріпіть краї. Змастіть пиріг рештою заливки, зробіть зубочисткою кілька отворів для виходу зайвого повітря та помістіть у духову шафу на 40 хв.

Подавайте пиріг гарячим із салатом зі свіжих овочів. Смачного!

Вас також можуть зацікавити новини: