Жульєн з грибами і куркою - це смачна і ситна святкова закуска.
Всупереч міфам жульєн - це не французьке блюдо, а придумана в Росії закуска з запеченого м'яса з грибами під рум'яною скоринкою. У Франції жульєном називають спосіб нарізки овочів тонкою соломкою. Однак яким би не було походження страви, воно залишається улюбленим осіннім смаколиком з грибів.
Для жульєну можна використовувати лисички, печериці, білі та інші гриби і куряче філе. Жульєн запікають в сметані або вершках, а зверху покривають сиром. Для запікання використовують жароміцну миску або тарталетки.
Куряче філе нарізати кубиками і обсмажити на сковороді 5-7 хвилин. Гриби і цибулю промити, нарізати, додати на сковорідку до м'яса і обсмажувати до випаровування рідини.
Читайте такожАпетитні млинці з грибами: як приготувати смачну страву
Гарячий жульєн швидко розкласти по формах або у велику форму. Зверху присипати сиром, що залишився. Випікати в розігрітій духовці при 180 градусах приблизно 10 хвилин до рум'яності сиру. Подавати жульєн гарячим.
Гриби вимити, нарізати пластинками, куряче філе середньо нарізати, сир натерти на крупній тертці. У сковороді нагріти половину вершкового масла і рослинної олії. Обсмажити на сковороді курку до випаровування води і викласти на тарілку.
Читайте такожРум'яні зрази з грибами: як приготувати смачну страву
Накрити сковороду кришкою і томити приблизно 2 хвилини на маленькому вогні. Розкласти жульєн по тарілках для подачі, прикрасити зеленню.
Куряче філе варити 25 хвилин, в бульйон додати лавровий лист. Готове філе остудити, нарізати невеликими шматочками. Гриби дрібно нарізати, викласти на сковороду і обсмажувати 3 хвилини, додати курку і смажити ще 3 хвилини.
У сотейнику розтопити вершкове масло, всипати порціями борошно і ретельно перемішати віночком, щоб не було грудочок. Влити тонким струменем молоко, активно помішувати 2-3 хвилини до загустіння. Додати сметану, протушкувати хвилину, посолити і поперчити. Відставити соус в сторону.
Сир натерти на тертці. Духовку нагріти до 180 градусів. Тарталетки наповнити куркою і грибами, залити соусом і посипати сиром. Викласти тарталетки в форму і запікати при температурі 180 градусів 15 хвилин.
Читайте інші рецепти: