
Медальйоном в кулінарії називають стейк філе-міньйон з яловичої або свинячої вирізки. М'ясні медальйони дуже ніжні і соковиті, прекрасно поєднуються з різними соусами і гарнірами. Щоб страва була максимально смачною, рекомендується використовувати свіже м'ясо найкращої якості і сковороду-гриль.
Медальйони зі свинини на сковороді
- Свиняча вирізка - 700 г.
- Часник - 3 зубч.
- Рослинна олія - 2 ст. л.
- Сіль, мелений перець за смаком.
Вирізку промити і видалити всі плівки. Вирізку розрізати поперек волокон шматочками довжиною 5 см. Поставити медальйони розрізаною стороною вгору і приплюснути. Зубчики часнику очистити і нарізати на 3 частини. Обсмажити на сковороді на рослинній олії на сильному вогні. Часник повинен віддати олії свій аромат.
Прибрати часник і викласти в гарячу олію медальйони. Смажити 4 хвилини без кришки з одного боку. Перевернути, посолити і поперчити, смажити медальйони ще 4 хвилини. Вимкнути вогонь і накрити сковороду кришкою, залишити м'ясо на 10 хвилин. Щоб перевірити готовність м'яса, розріжте один з медальйонів. Свинина повинна бути однорідного кольору.

Свинячі медальйони з помідорами у винному соусі
- Вино біле - 50 мл.
- Свиняча вирізка - 400 г.
- Помідори - 4 шт.
- Цибуля - 1 шт.
- Оливкова олія - 4 ст. л.
- Гірчиця - 1 ст. л
- Перець чорний мелений за смаком, сіль.
Свинячу вирізку нарізати шматочками товщиною приблизно 4 см. Кожен медальйон злегка притиснути пальцями. Помідор нарізати на четвертинки, цибулю порізати півкільцями. Сковороду гриль розігріти на сильному вогні і змастити оливковою олією. Викласти медальйони і смажити 4 хвилини з одного боку. Перевернути медальйони, посолити і поперчити, смажити ще 3 хвилини.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічкуЗменшити вогонь до середнього і додати до м'яса цибулю і помідори. Смажити все разом ще близько 3 хвилин. Медальйони перекласти в миску і накрити фольгою. Помідори і цибулю продовжити обсмажувати ще 3 хвилини. В овочевий і м'ясний сік в сковороді влити вино, гірчицю і пару ложок оливкової олії. Готувати соус на маленькому вогні до загустіння. Подавати медальйони з помідорами, цибулею і соусом.

Свинячі медальйони в беконі з овочами в духовці
- Свиняча вирізка - 500 г.
- Бекон - 100 г.
- Вершкове масло - 50 г.
- Рослинна олія - 3 ст. л.
- Розмарин свіжий.
- Часник - 2 зубч.
- Корінь селери - 1 шт.
- Морква - 2 шт.
Нарізати вирізку шматочками товщиною приблизно 5 см. Бекон нарізати тонкими смужками. Приправити і посолити м'ясо. Кожен шматочок свинини загорнути в бекон і закріпити фольгою. Моркву нарізати кружечками, селеру - скибочками. У сковороду влити олію, обсмажити в ній нарізаний часник і гілочки розмарину. У маслі обсмажити медальйони по 5 хвилин з двох сторін без кришки.
У форму для запікання на дно викласти моркву з селерою, зверху викласти медальйони. На кожен медальйон покласти шматочок вершкового масла. Випікати блюдо 25-30 хвилин при температурі 180 градусів.
Читайте також інші рецепти: