Через обстріли об'єктів критичної інфраструктури багато українців днями живуть без газу і світла. Але навіть в такі важкі часи можна ситно і різноманітно харчуватися. УНІАН зібрав 5 домашніх рецептів, які можна приготувати без газових і електричних приладів.
- Грецький салат в лаваші
- Корисна шаурма без плити
- Лінива вівсянка
- Паніні з шинкою та сиром
- Салат з копченою куркою, маринованим грибами і морквою по-корейськи
Раніше ми розповідали, як можна приготувати десерти без духовки і плити.
Грецький салат в лаваші
- Огірки - 2 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Лаваш - 1 шт.
- Сир фета - 100 г.
- Маслини - 100 г.
- Лук - 0,5 шт.
- Салат - 2 листа
- Часник - 1 зубчик.
- Оливкова олія - 1 ст. л.
- Сіль, перець за смаком.
Огірки і помідори нарізати півколом, фету - кубиком. Маслини розрізати навпіл. Салат промити і обсушити серветками, порвати руками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати всі інгредієнти.
В окремій мисці змішати оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправити цим соусом салат і загорнути начинку в лаваш.
Корисна шаурма без плити
- М'ясо готове - 400 г
- Пекінська капуста - 200 г
- Лаваш або піта - 4 шт.
- Огірки - 2 шт.
- Болгарський перець - 2 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Йогурт - 200 г
- Сік лимона - 2 ст. л.
- Часник - 2 зубчики
- Спеція каррі - на кінчику ножа
Перець нарізати тонкою соломкою, огірки і помідори - тонким півколом. Готове м'ясо (буженину, шинку, копчену курку і т.д.) нарізати кубиком. У лаваш або піту викласти листя капусти, м'ясо і овочі. Для соусу змішайте йогурт з лимонним соком, подрібненим часником і каррі. Полити соусом начинку, загорнути лаваш і подавати до столу.
Лінива вівсянка
- Йогурт - 200 г.
- Пластівці вівсяні - 150 г.
- Молоко - 100 мл.
- Цукор - 1,5 ст. л.
- Фрукти, сухофрукти, горіхи за смаком.
Вівсянку ввечері залийте сумішшю молока і йогурту. Залиште на ніч, щоб каша настоялася і приготувалася. Готову кашу заправте цукром і улюбленими овочами. Можна також приготувати солону вівсянку з готовим м'ясом і розсипчастим сиром.
Паніні з шинкою та сиром
- Булочки паніні - 2 шт.
- Сир моцарелла (або будь - який інший) - 40 г.
- Шинка - 4 скибочки.
- Майонез - 2 ч. л.
- Салат або пекінська капуста - 2 листа.
У булочках зробити глибокий надріз і змастити майонезом. Покласти лист салату. Наповніть булочку шинкою і скибочками сиру. За бажанням можна додати в булочку будь-які овочі.
Салат з копченою куркою, маринованим грибами і морквою по-корейськи
- Копчена курка - 200 г.
- Мариновані печериці - 250 г.
- Морква по-корейськи - 100 г.
- Кукурудза консервована - 1 банка.
- Плавлений сирок - 150 г.
- Майонез - 100 г.
Копчену курку нарізати кубиком. Печериці нарізати навпіл або залишити цілими, якщо вони дрібні. Злити сік з банки з кукурудзою. Плавлені сирки натерти на крупній тертці. Змішати у великій мисці курку, гриби, моркву по-корейськи, кукурудзу і плавлені сирки. Заправити салат майонезом і посолити за смаком.