Що приготувати без плити і духовки / фото ua.depositphotos.com

Через обстріли об'єктів критичної інфраструктури багато українців днями живуть без газу і світла. Але навіть в такі важкі часи можна ситно і різноманітно харчуватися. УНІАН зібрав 5 домашніх рецептів, які можна приготувати без газових і електричних приладів.

Раніше ми розповідали, як можна приготувати десерти без духовки і плити.

Грецький салат в лаваші

  • Огірки - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Лаваш - 1 шт.
  • Сир фета - 100 г.
  • Маслини - 100 г. 
  • Лук - 0,5 шт.
  • Салат - 2 листа
  • Часник - 1 зубчик.
  • Оливкова олія - 1 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.

Огірки і помідори нарізати півколом, фету - кубиком. Маслини розрізати навпіл. Салат промити і обсушити серветками, порвати руками. Цибулю нарізати тонкими півкільцями. Змішати всі інгредієнти.

Відео дня

В окремій мисці змішати оливкову олію, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправити цим соусом салат і загорнути начинку в лаваш.

Корисна шаурма без плити

  • М'ясо готове - 400 г
  • Пекінська капуста - 200 г
  • Лаваш або піта - 4 шт.
  • Огірки - 2 шт.
  • Болгарський перець - 2 шт.
  • Помідори - 2 шт.
  • Йогурт - 200 г
  • Сік лимона - 2 ст. л.
  • Часник - 2 зубчики
  • Спеція каррі - на кінчику ножа

Перець нарізати тонкою соломкою, огірки і помідори - тонким півколом. Готове м'ясо (буженину, шинку, копчену курку і т.д.) нарізати кубиком. У лаваш або піту викласти листя капусти, м'ясо і овочі. Для соусу змішайте йогурт з лимонним соком, подрібненим часником і каррі. Полити соусом начинку, загорнути лаваш і подавати до столу.

Що приготувати без плити і духовки / фото ua.depositphotos.com

Лінива вівсянка

  • Йогурт - 200 г.
  • Пластівці вівсяні - 150 г.
  • Молоко - 100 мл.
  • Цукор - 1,5 ст. л.
  • Фрукти, сухофрукти, горіхи за смаком.

Вівсянку ввечері залийте сумішшю молока і йогурту. Залиште на ніч, щоб каша настоялася і приготувалася. Готову кашу заправте цукром і улюбленими овочами. Можна також приготувати солону вівсянку з готовим м'ясом і розсипчастим сиром.

Паніні з шинкою та сиром

  • Булочки паніні - 2 шт.
  • Сир моцарелла (або будь - який інший) - 40 г.
  • Шинка - 4 скибочки.
  • Майонез - 2 ч. л.
  • Салат або пекінська капуста - 2 листа.

У булочках зробити глибокий надріз і змастити майонезом. Покласти лист салату. Наповніть булочку шинкою і скибочками сиру. За бажанням можна додати в булочку будь-які овочі.

Салат з копченою куркою, маринованим грибами і морквою по-корейськи

  • Копчена курка - 200 г.
  • Мариновані печериці - 250 г.
  • Морква по-корейськи - 100 г.
  • Кукурудза консервована - 1 банка.
  • Плавлений сирок - 150 г.
  • Майонез - 100 г.

Копчену курку нарізати кубиком. Печериці нарізати навпіл або залишити цілими, якщо вони дрібні. Злити сік з банки з кукурудзою. Плавлені сирки натерти на крупній тертці. Змішати у великій мисці курку, гриби, моркву по-корейськи, кукурудзу і плавлені сирки. Заправити салат майонезом і посолити за смаком.

Вас також можуть зацікавити новини: