Як приготувати морква по-корейськи з приправою / depositphotos.com

Морква по-корейськи була і залишається однією з найулюбленіших холодних закусок українців. Найчастіше її купують в магазині, хоча таке блюдо легко може зробити навіть починаюча господиня - досить дотримуватися технології і знайти правильні приправи. УНІАН розповість, завдяки чому виходить найсмачніша морква по-корейськи.

Раніше ми говорили про те, що закривати на зиму вже зараз.

Корисний лайфхак: якщо у вас немає спеціальної терки для моркви по-корейськи, скористайтеся овощечисткою. Наріжте овоч тонкими слайсами, а потім нашинкуйте гострим ножем.

Відео дня

Морква по-корейськи з приправою і цибулею

  • морква - 7-8 шт середнього розміру;
  • цукор - 2 ч. л;
  • сіль - 1 ч. л;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • рослинна олія - 100 гр;
  • столовий оцет - 3 ст. л;
  • приправа для моркви по-корейськи.

Моркву очистити, вимити, натерти на тертці. Додати сіль і цукор, якщо морква дає багато соку - віджати його. Всипати приправу, перемішати. Лук очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді 2-3 хвилини. Вилити масло разом з цибулею в ємність з морквою, додати оцет і перемішати. Прибрати в холодильник на 1-2 години, щоб блюдо настоялося.

Морква по-корейськи з часником

Закуска вийде більш пікантною, якщо ви додасте мелений коріандр і каррі.

  • морква - 1 кг;
  • рослинна олія - 0.5 склянки;
  • часник - 1 головка;
  • сіль - 1 ст. л;
  • цукор - 2 ст. л;
  • оцтова есенція - 1 ч. л;
  • мелений червоний перець - 1 ч. л;
  • мелений чорний перець - 1 ч. л.

Моркву очистити, натерти на спеціальній тертці для корейської моркви, скласти в миску і посипати сіллю, перцем. В якості альтернативи можна використовувати приправу для корейської моркви, але якщо її немає, підійде зазначена суміш. В кінці додати оцтову есенцію, перемішати моркву руками і залишити на 10-15 хвилин.

Часник пропустити через прес, посипати їм моркву, але не перемішувати. Нагріти на сковороді рослинне масло, полити їм моркву і тільки після закінчення зазначеного часу перемішати дерев'яною лопаткою. Потім скласти в контейнери і залишити в холодильнику на 5-6 годин.

Гостра морква по-корейськи з перцем чилі

  • морква - 500 гр;
  • часник - 3 зубчики;
  • цукор - 1 ст. л;
  • сіль - 0.5 ч. л;
  • перець чилі - 0.5 ч. л;
  • мелений коріандр - на кінчику ножа;
  • мелений чорний перець - на кінчику ножа;
  • оцет - 2-3 ст. л;
  • рослинна олія - 5 ст. л;
  • соєвий соус - 1 ч. л

Моркву очистити, помити, натерти на тертці. Додати всі зазначені спеції і соєвий соус, а також часник, пропущений через прес. Розігріти олію до кипіння і влити в ємність з морквою. Перемішати, залишити на 2-3 години або на ніч, щоб овоч встиг замаринуватися.

Вас також можуть зацікавити новини: