Морква по-корейськи була і залишається однією з найулюбленіших холодних закусок українців. Найчастіше її купують в магазині, хоча таке блюдо легко може зробити навіть починаюча господиня - досить дотримуватися технології і знайти правильні приправи. УНІАН розповість, завдяки чому виходить найсмачніша морква по-корейськи.
Раніше ми говорили про те, що закривати на зиму вже зараз.
Корисний лайфхак: якщо у вас немає спеціальної терки для моркви по-корейськи, скористайтеся овощечисткою. Наріжте овоч тонкими слайсами, а потім нашинкуйте гострим ножем.
Морква по-корейськи з приправою і цибулею
- морква - 7-8 шт середнього розміру;
- цукор - 2 ч. л;
- сіль - 1 ч. л;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- рослинна олія - 100 гр;
- столовий оцет - 3 ст. л;
- приправа для моркви по-корейськи.
Моркву очистити, вимити, натерти на тертці. Додати сіль і цукор, якщо морква дає багато соку - віджати його. Всипати приправу, перемішати. Лук очистити, подрібнити, обсмажити на сковороді 2-3 хвилини. Вилити масло разом з цибулею в ємність з морквою, додати оцет і перемішати. Прибрати в холодильник на 1-2 години, щоб блюдо настоялося.
Морква по-корейськи з часником
Закуска вийде більш пікантною, якщо ви додасте мелений коріандр і каррі.
- морква - 1 кг;
- рослинна олія - 0.5 склянки;
- часник - 1 головка;
- сіль - 1 ст. л;
- цукор - 2 ст. л;
- оцтова есенція - 1 ч. л;
- мелений червоний перець - 1 ч. л;
- мелений чорний перець - 1 ч. л.
Моркву очистити, натерти на спеціальній тертці для корейської моркви, скласти в миску і посипати сіллю, перцем. В якості альтернативи можна використовувати приправу для корейської моркви, але якщо її немає, підійде зазначена суміш. В кінці додати оцтову есенцію, перемішати моркву руками і залишити на 10-15 хвилин.
Часник пропустити через прес, посипати їм моркву, але не перемішувати. Нагріти на сковороді рослинне масло, полити їм моркву і тільки після закінчення зазначеного часу перемішати дерев'яною лопаткою. Потім скласти в контейнери і залишити в холодильнику на 5-6 годин.
Гостра морква по-корейськи з перцем чилі
- морква - 500 гр;
- часник - 3 зубчики;
- цукор - 1 ст. л;
- сіль - 0.5 ч. л;
- перець чилі - 0.5 ч. л;
- мелений коріандр - на кінчику ножа;
- мелений чорний перець - на кінчику ножа;
- оцет - 2-3 ст. л;
- рослинна олія - 5 ст. л;
- соєвий соус - 1 ч. л
Моркву очистити, помити, натерти на тертці. Додати всі зазначені спеції і соєвий соус, а також часник, пропущений через прес. Розігріти олію до кипіння і влити в ємність з морквою. Перемішати, залишити на 2-3 години або на ніч, щоб овоч встиг замаринуватися.