
Куряче філе - проста і дієтична частина птиці, яку можна вживати в їжу навіть тим дівчатам, що худнуть. Посмажити, зварити або запекти "філешку" можна як завгодно, головне - щоб вийшло смачно і ситно. УНІАН розповість, як приготувати куряче філе на радість всім близьким.
Раніше ми говорили про те, як зробити соковиті котлети курячі - рецепт на 15 хвилин.
Філе куряче з сиром на сковороді
Інгредієнти:
- 2 великих курячих філе;
- 100 грам твердого сиру;
- 1 пучок зелені;
- 2-3 зубчики часнику;
- 100 грам борошна;
- сіль і перець;
- 100 грам рослинної олії.
Куряче філе нарізати тонкими слайсами, відбити через плівку. Посолити, поперчити, змастити подрібненим часником. На край кожного шматочка філе викласти сир, натертий на тертці, і подрібнену зелень. Загорнути філе рулетиком і скріпити края зубочистками. Обваляти заготовку в борошні і обсмажити на сковороді з двох сторін до готовності.
Філе куряче - рецепт соковитого Бефстроганова
Інгредієнти:
- 600 грам курячого філе;
- 2-3 ст. л сметани;
- 1 ст. л томатної пасти;
- 2 ріпчастої цибулі;
- 0.5 склянки борошна;
- 2 ст. л рослинної олії;
- 1.5 склянки бульйону;
- сіль, перець.
Куряче філе вимити, обсушити, нарізати шматками по 1 см, злегка відбити. Приготувати соус - змішати томатну пасту, сметану і бульйон. Посолити, поперчити, довести до кипіння і прибрати в сторону. Філе обваляти в борошні і викласти на друшляк, щоб зайве борошно висипалося. Цибулю дрібно нарізати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Викласти до неї курку і на сильному вогні смажити 5-6 хвилин. Перекласти м'ясо в ємність з соусом і тушкувати на повільному вогні 15-20 хвилин.
Куряче філе в карамелі з часником
Інгредієнти:
- 300 гр курячого філе;
- 6 ч. л цукру;
- 1-2 зубчики часнику;
- 1 ч. л 9% оцту;
- 1 ст. л соєвого соусу;
- чорний і червоний перець;
- білий кунжут.
Філе вимити, нарізати шматочками по 1 см. На розігріту сковороду висипати цукор, додати 1-2 ч. л води і повністю розчинити його. Коли цукор потемніє, викласти шматочки філе, перемішати і обсмажувати 7-10 хвилин під кришкою. Часник почистити, нарізати пластинами і додати до м'яса. Влити соєвий соус, оцет, всипати перець. Не забудьте про те, скільки за часом смажити куряче філе на сковороді в такому вигляді - не більше 3-4 хвилин без кришки, поки соус не загусне. В кінці прибрати м'ясо з вогню, посипати кунжутом і подавати до столу.