
Для того, щоб як слід відзначити свято, ми рекомендуємо подумати не тільки про унікальний образ, а й про закуски. УНІАН розповість, які традиційні страви на Геловін можна приготувати, щоб зустріти торжество у всеозброєнні.
Раніше ми розповідали, як вирізати гарбуз на Геловін.
- Сосиски "Мумії"
- Рисові кульки у вигляді гарбуза
- Печиво "Відьмині пальчики"
- Пунш на Геловін
- Гарбузові мафіни "Павутинка"
Сосиски "Мумії"

- Маленькі копчені сосиски.
- Тісто листково-дріжджове для круасанів або звичайне листкове.
- Гірчиця або кетчуп.
Взяти тісто, розрізати його на квадратики за розміром сосисок. Обгорнути сосиски так, щоб візуально тісто нагадувало розтягнутий бинт. Викласти на деко і запікати в духовці за температури 180°C до готовності тіста. Наприкінці намалювати гірчицею пики на сосисках.
Рисові кульки у вигляді гарбуза
- Рис круглозернистий - 200 г.
- Вода - 250 мл.
- Сік морквяний свіжовичавлений - 150 мл.
- Сіль - за смаком.
Для прикраси:
- Маслини.
- Перець солодкий зелений.
Читайте такожХелловін 2022: як з'явилося свято, що означає, чому потрібно вирізати гарбузпромити і висипати в каструлю, додати воду і морквяний сік. Якщо ви хочете отримати більш насичений колір, то можна додати томатну пасту або мелену паприку. Посолити, поперчити рис із соком. Довести рис до кипіння, варити 20 хвилин, потім остудити.
Змочити руки водою, сформувати кульки з рису, злегка притискаючи, щоб він тримав форму. Із маслин вирізати "очі" і "рот", а із зеленого перцю плодоніжку. Задекорувати кульки.
Печиво "Відьмині пальчики"

На 30 "пальчиків":
- Мигдаль очищений - 30 шт.
- Борошно - 300 г.
- Масло вершкове - 110 г.
- Яйце - 1 шт.
- Цукрова пудра - 100 г.
- Лікер апельсиновий - 15 мл.
- Розпушувач - 1,5 ч. л.
- Сіль морська велика - дрібка.
Збити міксером розм'якшене вершкове масло, цукрову пудру, яйце і лікер. Додати розпушувач, сіль, частину борошна і перемішати. Висипати на стіл решту борошна і швидко замісити тісто так, щоб воно було еластичним і не прилипало до рук. Загорнути тісто в плівку і покласти в холодильник на 20 хвилин.
Читайте такожЯк приготувати гарбузовий суп-пюре: 4 рецепти першої стравитісто, сформувати з нього ковбаску та розрізати на 30 частин. З кожної частини виліпити палець, ножем зробити малюнок (складочки, фаланги), з того боку, де має бути ніготь, прикріпити мигдаль.
Деко застелити пергаментом, пофарбувати мигдаль будь-яким варенням червоного кольору. Випікати печиво 10-20 хвилин за температури 180°C.
Пунш на Геловін
Якщо ви будете робити такий напій для дітей, то можна замість червоного вина використовувати журавлинний морс.
- Сік яблучний - 1 склянка.
- Вино червоне - 1 склянка.
- Яблука - 3 шт.
- Цукор коричневий - за смаком.
- Кориця - 1 паличка.
- Горіх мускатний - 1 щіпка.
Вилити яблучний сік у сотейник, додати корицю, цукор і мускатний горіх. Нагріти, але не кип'ятити. Почекати, поки охолоне, а потім процідити. Яблука очистити від шкірки і насіння, гострим ножем вирізати пики.
Змішати в ємності для пуншу червоне вино і яблучний сік із сотейника, покласти в нього яблука і додати палички кориці. Настоювати напій 1 годину, а потім подавати до столу.
Гарбузові мафіни "Павутинка"

Для цього рецепта вам знадобиться запечений або відварений гарбуз.
- Гарбузове пюре - 120 г.
- Борошно пшеничне - 75 г.
- Борошно кукурудзяне - 50 г.
- Яйце - 1 шт.
- Сметана - 100 г.
- Олія соняшникова - 1,5 ст.л.
- Сода - 0,5 ч.л.
- Оцет столовий - 0,5 ч.л.
- Цукор - 50 г.
- Цукрова пудра - 0,5 ст.л.
У мисці з'єднати яйце і цукор, потім збити вінчиком до утворення густої піни. Додати гарбузове пюре, сметану, соняшникову олію. Перемішати, додати соду, гашену оцтом, і знову перемішати. Змішати кукурудзяне та пшеничне борошно, просіяти, додати до суміші та замісити тісто.
Взяти формочки для кексів, помістити туди паперові капсули і заповнити їх тістом на 2\3. Випікати страву в духовці 20-30 хвилин за температури 180°C. Готові кекси посипати цукровою пудрою і прикрасити вирізаними фігурками кажанів. Альтернативний варіант - намалювати павутинку джемом або топінгом темного кольору.
Читайте також: