
М'ясо кролика - дієтичний продукт, який можна готувати по-різному. Воно набагато корисніше за яловичину або свинину, але досить ситне, щоб сподобалося навіть найненаситнішому члену сім'ї.
Раніше ми розповідали, що приготувати з курячої печінки, а сьогодні поділимося рецептами страв із кролика.
Кролик у сметані - класичний рецепт страви
- кролик - 1 шт;
- сметана - 200 гр;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- борошно - 4 ст.л;
- вершкове масло - 100 гр;
- лавровий лист - 2 шт;
- суміш перців - 1 ч.л;
- часник - 2-3 зубчики;
- сіль - за смаком.
Кролячу тушку помити, осушити, нарізати невеликими порціями. Посолити, поперчити, перемішати. Цибулю очистити та дрібно нарізати. Часник подрібнити в часничниці. Кожен шматочок кролика обваляти в борошні.
Розігріти на сковороді олію, викласти м'ясо й обсмажити з усіх боків 5-7 хвилин. Узяти казанок і готове м'ясо скласти в нього.
Викласти цибулю на сковороду, обсмажити, помішуючи. Потім вилити дві склянки холодної кип'яченої води і перемішати. Залити цією сумішшю м'ясо, накрити кришкою і тушкувати 30-40 хвилин. Додати лавровий лист, сметану, долити води так, щоб соус повністю покривав м'ясо. Тушкувати на повільному вогні 10 хвилин. Наприкінці додати подрібнений часник і настоювати страву 10-15 хвилин.
Тушкований кролик - рецепт з овочами

- кролик - 1 кг;
- картопля - 1 кг;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- морква - 1 шт;
- солодкий перець - 1 шт;
- томати свіжі або у власному соку - 350 гр;
- сіль, перець - за смаком;
- сушена петрушка - 0.5 ч.л;
- сушений кріп - 0.5 ч.л;
- базилік сушений - 0.5 ч.л;
- тархун сушений - 0.5 ч.л;
- рослинна олія.
М'ясо кролика промити, нарізати на порційні шматки. Обсушити за допомогою паперових рушників, посолити, поперчити, перемішати. Овочі очистити. Картоплю нарізати кубиками, помідори - смужками, цибулю - півкільцями, моркву - кружечками.
Читайте такожСосиски в тісті: рецепти ароматної домашньої випічкиовочі з'єднати, посолити, поперчити, додати рослинну олію і трави. Поставити розігріватися духовку і залишити овочі настоятися.
На дно форми для запікання налити олії, викласти овочі, потім - м'ясо. Зверху покласти томати і влити на дно 100-150 мл води. Обгорнути форму фольгою і запікати 1 годину за 180°C.
Рецепт кролика в мультиварці з чорносливом
- кролик - 1 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- кетчуп - 2 ст.л;
- гірчиця - 1 ч.л;
- чорнослив без кісточок - 100 гр;
- сметана - 2 ст.л;
- олія рослинна;
- сіль, перець - за смаком.
Тушку кролика промити, обсушити і розібрати на порційні шматки. Виставити мультиварку на режим "Смаження" і 30 хвилин готувати м'ясо, періодично перевертаючи.
Поки кролик готується, нарізати кубиками цибулю і натерти моркву на крупній тертці. Додати овочі в чашу мультиварки й обсмажувати ще 10 хвилин. Після закінчення режиму додати кетчуп, сметану, гірчицю, спеції. За бажанням можна засипати прянощі або трави. Про те, у чому користь спецій і як їх вибирати, ми розповідали раніше.
Залити кролика кип'яченою водою на 2\3 і встановити режим "Тушкування" на 1.5 години. За півгодини до закінчення процесу додати в чашу мультиварки чорнослив.
Вас також може зацікавити: