
Цей продукт містить велику кількість вітаміну А, який благотворно впливає на шкіру і зір. Ба більше, 100 гр курячої печінки достатньо, щоб задовольнити добову потребу організму в залізі.
Раніше ми розповідали, що приготувати на вечерю, а сьогодні поділимося приголомшливими рецептами страв із печінки.
Куряча печінка з цибулею та сметаною
- печінка куряча - 600 гр;
- цибуля ріпчаста - 2 шт;
- олія рослинна;
- сметана - 100 гр;
- сіль, перець - за смаком;
- зелень - за бажанням.
Вимити й обсушити курячу печінку, розрізати на 3-4 частини. Цибулю почистити, нарізати кільцями або кубиками. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді 3-4 хвилини. Додати печінку, тушкувати, помішуючи, 5-10 хвилин. Посолити, поперчити, влити сметану, тушкувати 2-3 хвилини. Наприкінці посипати дрібно нарізаною зеленню.
Паштет із курячої печінки

- печінка куряча - 500 гр;
- масло вершкове - 100-200 гр;
- олія рослинна;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- перець чорний горошком - 5 шт;
- перець духмяний горошком - 2-3 шт;
- лист лавровий - 1-2 шт;
- сіль - за смаком.
Цибулю очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. На рослинній олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, смажити до м'якості.
Читайте такожОвочеве рагу: класичний рецепт і оригінальні варіації з м'ясомпечінку промити, обсушити, нарізати на шматочки. Овочі зняти з вогню, печінку обсмажити 10-15 хвилин, наприкінці додати спеції, перемішати. З'єднати з цибулею, морквою та 1 ст.л вершкового масла. Накрити кришкою, тушкувати 10 хвилин.
Прибрати спеції зі страви, пропустити печінку з овочами через м'ясорубку або комбайн. Додати решту вершкового масла, перемішати. Можна за бажанням відправити паштет у холодильник.
Страви з курячої печінки на пательні з помідорами та перцем
- куряча печінка - 300 гр;
- болгарський перець червоний - 1 шт;
- помідори - 2 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- сіль, перець - за смаком;
- олія рослинна;
- зелень - кілька гілочок.
Овочі очистити і промити, моркву і солодкий перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, помідори - кубиками. Розігріти олію на сковорідці, викласти овочі (крім помідорів), обсмажувати їх 5 хвилин.
Видалити прожилки в курячої печінки, нарізати шматочками. З'єднати з овочами, перемішати, обсмажувати 7-10 хвилин. Додати помідори та спеції, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин. Наприкінці додати дрібно посічену петрушку та кріп.
Вас також може зацікавити: