Що приготувати з курячої печінки / ua.depositphotos.com

Цей продукт містить велику кількість вітаміну А, який благотворно впливає на шкіру і зір. Ба більше, 100 гр курячої печінки достатньо, щоб задовольнити добову потребу організму в залізі.

Раніше ми розповідали, що приготувати на вечерю, а сьогодні поділимося приголомшливими рецептами страв із печінки.

Куряча печінка з цибулею та сметаною

  • печінка куряча - 600 гр;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт;
  • олія рослинна;
  • сметана - 100 гр;
  • сіль, перець - за смаком;
  • зелень - за бажанням.

Вимити й обсушити курячу печінку, розрізати на 3-4 частини. Цибулю почистити, нарізати кільцями або кубиками. Обсмажити цибулю на розігрітій сковороді 3-4 хвилини. Додати печінку, тушкувати, помішуючи, 5-10 хвилин. Посолити, поперчити, влити сметану, тушкувати 2-3 хвилини. Наприкінці посипати дрібно нарізаною зеленню.

Відео дня

Паштет із курячої печінки

Як зробити паштет із курячої печінки / ua.depositphotos.com
  • печінка куряча - 500 гр;
  • масло вершкове - 100-200 гр;
  • олія рослинна;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • перець чорний горошком - 5 шт;
  • перець духмяний горошком - 2-3 шт;
  • лист лавровий - 1-2 шт;
  • сіль - за смаком.

Цибулю очистити, нарізати півкільцями, моркву натерти на крупній тертці. На рослинній олії обсмажити цибулю до золотистого кольору, потім додати моркву, смажити до м'якості.

Читайте такожОвочеве рагу: класичний рецепт і оригінальні варіації з м'ясомпечінку промити, обсушити, нарізати на шматочки. Овочі зняти з вогню, печінку обсмажити 10-15 хвилин, наприкінці додати спеції, перемішати. З'єднати з цибулею, морквою та 1 ст.л вершкового масла. Накрити кришкою, тушкувати 10 хвилин.

Прибрати спеції зі страви, пропустити печінку з овочами через м'ясорубку або комбайн. Додати решту вершкового масла, перемішати. Можна за бажанням відправити паштет у холодильник.

Страви з курячої печінки на пательні з помідорами та перцем

  • куряча печінка - 300 гр;
  • болгарський перець червоний - 1 шт;
  • помідори - 2 шт;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • сіль, перець - за смаком;
  • олія рослинна;
  • зелень - кілька гілочок.

Овочі очистити і промити, моркву і солодкий перець нарізати соломкою, цибулю - півкільцями, помідори - кубиками. Розігріти олію на сковорідці, викласти овочі (крім помідорів), обсмажувати їх 5 хвилин.

Видалити прожилки в курячої печінки, нарізати шматочками. З'єднати з овочами, перемішати, обсмажувати 7-10 хвилин. Додати помідори та спеції, перемішати, тушкувати 10-15 хвилин. Наприкінці додати дрібно посічену петрушку та кріп.

Вас також може зацікавити: