Як готувати плов в мультиварці / фото depositphotos.com

Коли на наших кухнях з'явилися мультиварки, господині відразу гідно оцінили цей винахід. При мінімальних витратах сил та часу ви завжди отримуєте смачну страву, навіть якщо тільки вчитеся готувати.

Принадність мультиварки в тому, що в ній ніколи нічого не підгорить, на відміну від каструлі. Не потрібно стежити за часом приготування, зменшувати або додавати вогонь і боятися що щось википить. І це не кажучи вже про те, що, за рахунок тиску, приготовані в мультиварці страви, найчастіше, смачніші, ніж ті, які готувалися більш традиційним способом.

Якщо ви любите рис, але не знаєте, як приготувати плов в мультиварці, повірте - це набагато простіше, ніж в каструлі або казані.

Відео дня

Ми розповімо вам, як приготувати смачний розсипчастий плов, який нічим не буде відрізнятися від страви в меню найдорожчого ресторану.

Раніше ми вже розповідали вам, як приготувати справжній узбецький плов і як підібрати правильний рис для плову.

Плов в мультиварці зі свининою за 50 хвилин

Для приготування вам знадобляться:

  • свинина - 500 гр,
  • рис - 400 гр,
  • рослинна олія - 50 мл,
  • ріпчаста цибуля - 2 шт,
  • морква - 2 шт,
  • чорний мелений перець - за смаком,
  • сіль - за смаком,
  • лавровий лист - 2 шт,
  • перець горошком - 5-7 шт,
  • часник - 3-4 зубчики.

Добре промиваємо рис в холодній воді кілька разів. У вже в промитому вигляді заливаємо його холодною водою і залишаємо на 20 хвилин. В цей час миємо м'ясо і нарізаємо на порційні шматочки. Для плову можна використовувати як чисту м'якоть, так і м'ясо на кістці, наприклад, ребра.

Викладаємо м'ясо в мультиварку, додаємо олію та вмикаємо режим "Смаження" на 15 хвилин. Коли м'ясо підрум'яниться, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю і натерту моркву. Додаємо сіль, спеції та лавровий лист. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин. Коли м'ясо буде практично повністю готове, додаємо в мультиварку промитий рис і заливаємо його гарячою водою так, щоб вона була вище рівня рису на 2-3 пальця.

Закриваємо кришку мультиварки, вмикаємо режим "Плов". Після того, як страва буде готова, можна додати подрібнений часник, так ваш плов вийде більш ароматним.

Розсипчастий плов в мультиварці / фото depositphotos.com

Плов в мультиварці з куркою нашкидкоруч

Для цієї страви вам знадобляться:

  • куряче філе - 500 гр,
  • рис - 350 гр,
  • рослинна олія - 45 мл,
  • ріпчаста цибуля - 2 шт,
  • морква - 2 шт,
  • чорний мелений перець - за смаком,
  • сіль - за смаком,
  • лавровий лист - 2 шт,
  • перець горошком - 5-7 шт,
  • томатна паста - 2-3 ст. л,
  • часник - 3-4 зубчики.

Плов з куркою в мультиварці готувати настільки просто, що з цим впорається навіть початківець. Миєму м'ясо і нарізаємо на порційні шматочки. Для плову можна використовувати чисту м'якоть або м'ясо на кістки, наприклад нарізані на порційні шматки курячі стегенця.

Викладаємо м'ясо в мультиварку, додаємо олію та вмикаємо режим "Смаження" на 10 хвилин. Коли м'ясо підрум'яниться, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю, подрібнену моркву та томатну пасту. Моркву можна або нарізати соломкою, або натерти на тертці. Додаємо сіль, спеції та лавровий лист. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще 10 хвилин.

Коли м'ясо буде готове, додаємо в мультиварку промитий рис і заливаємо його водою у співвідношенні 3:1, тобто на одну склянку рису потрібно брати три склянки води. Закриваємо кришку мультиварки, вмикаємо режим "Плов". Після того, як страва буде готова, відкриваємо кришку мультиварки, додаємо дрібно нарізану зелень і подрібнений часник, закриваємо кришку вже вимкненої мультиварки ще на 10 хвилин.

Плов з яловичиною в мультиварці / фото depositphotos.com

Ідеально м'яка яловичина - ексклюзивний рецепт плову в мультиварці

Для цієї страви вам знадобляться:

  • яловичина - 1 кг,
  • рис - 600 гр,
  • ріпчаста цибуля - 3 шт,
  • морква - 3-4 шт,
  • чорний мелений перець - за смаком,
  • сіль - за смаком,
  • лавровий лист - 4 шт;
  • перець горошком - 6-8 шт,
  • сало - 300 гр,
  • барбарис - 2 ч. л,
  • зіра - 2 ч. л,
  • куркума - 2 ч. л,
  • паприка копчена - 2 ч. л.

Для плову потрібно брати тільки свіже м'ясо, без сторонніх запахів. Використовувати м'ясо, яке заморожували, звичайно можна, але зі свіжого м'яса плов буде набагато смачнішим.

Краще використовувати чисту м'якоть, без кісток. Також краще, якщо у вас буде м'ясо з невеликою кількістю жиру. Якщо ви хочете приготувати розсипчастий плов в мультиварці - використовуйте м'ясо з прошарками жиру. В іншому випадку ваша страва вийде сухою.

Сало відокремлюємо від шкірки, нарізаємо на дрібні шматочки і відправляємо в мультиварку. Смажимо його до стану шкварок. Коли шкварки будуть готові, прибираємо їх в окрему тарілку, а жир залишаємо в чаші мультиварки.

Миємо м'ясо та нарізаємо на порційні шматочки. Викладаємо м'ясо в мультиварку і вмикаємо режим "Смаження" на 20 хвилин. Коли м'ясо підрум'яниться, додаємо до нього дрібно нарізану цибулю і нарізану брусочками моркву. Додаємо сіль, барбарис, перець, всі спеції та лавровий лист. Все ретельно перемішуємо і смажимо ще 15 хвилин.

Коли м'ясо буде готове, додаємо промитий рис і заливаємо його гарячою водою у співвідношенні 3:1. Не варто заливати рис холодною водою, оскільки від різкого перепаду температур він може стати жорстким. Краще заливати рис окропом. 

Закриваємо кришку мультиварки, вмикаємо режим "Плов". Перед подачею прикрашаємо страву свіжою зеленню. 

Вас також можуть зацікавити новини: