Тушкована капуста з ковбасками / фото ua.depositphotos.com

Тушкована капуста і копчені ковбаски - дві кулінарні гордості Німеччини. Поєднуючи ці дві страви, ми отримаємо ідеальний гарнір. Пропонуємо приготувати страву з двох видів капусти - квашеної і свіжої. У такому рецепті всі смаки з'єднуються в ідеальну гармонію. У страву не додають моркву і спеції, оскільки квашена капуста вже їх містить. Тому рецепт вважається простим.

Рецепт квашеної капусти ми публікували раніше. Для тушкування використовують класичний варіант, без яблук або журавлини.

Тушкована капуста по-німецьки з ковбасками

  • Капуста білокачанна - 300 г.
  • Капуста квашена - 200 г.
  • Лук - 1 шт.
  • Ковбаски копчені - 2 шт.
  • Соняшникова олія - 2 стол.л.
  • Кмин - щіпка.
  • Сіль, перець за смаком.

Капусту для рецепта краще брати молоду, щоб вона добре протушкувалася. Цибулю нарізати середнім кубиком. Обсмажте на сковороді з олією на середньому вогні до золотистого кольору (5-7 хвилин).

Відео дня

Квашену капусту віджати руками від розсолу і додати в сковороду. Смажити 7 хвилин на середньому вогні. Додати кмин і мелений перець. Спочатку капусту потрібно часто помішувати - вона швидко пригорає. Квашена капуста готується довше за свіжу, тому її відправляємо на сковороду раніше.

Ковбаски нарізати тонкими кружечками. Додати в сковороду і перемішати з капустою. Смажити все разом близько 5 хвилин. Ковбаски повинні зарум'янитися. Свіжу капусту помити і тонко нашаткувати. Додати в сковороду, перемішати і обсмажувати все разом близько 10 хвилин. В кінці страву посолити. Не пересоліть, оскільки ковбаски теж дають солоність.

Тушкована капуста з ковбасками подається до картоплі, макаронів або птиці. Хоча німці їдять її як самостійну страву.

Вас також можуть зацікавити новини: