Тушкована капуста і копчені ковбаски - дві кулінарні гордості Німеччини. Поєднуючи ці дві страви, ми отримаємо ідеальний гарнір. Пропонуємо приготувати страву з двох видів капусти - квашеної і свіжої. У такому рецепті всі смаки з'єднуються в ідеальну гармонію. У страву не додають моркву і спеції, оскільки квашена капуста вже їх містить. Тому рецепт вважається простим.
Рецепт квашеної капусти ми публікували раніше. Для тушкування використовують класичний варіант, без яблук або журавлини.
Тушкована капуста по-німецьки з ковбасками
- Капуста білокачанна - 300 г.
- Капуста квашена - 200 г.
- Лук - 1 шт.
- Ковбаски копчені - 2 шт.
- Соняшникова олія - 2 стол.л.
- Кмин - щіпка.
- Сіль, перець за смаком.
Капусту для рецепта краще брати молоду, щоб вона добре протушкувалася. Цибулю нарізати середнім кубиком. Обсмажте на сковороді з олією на середньому вогні до золотистого кольору (5-7 хвилин).
Квашену капусту віджати руками від розсолу і додати в сковороду. Смажити 7 хвилин на середньому вогні. Додати кмин і мелений перець. Спочатку капусту потрібно часто помішувати - вона швидко пригорає. Квашена капуста готується довше за свіжу, тому її відправляємо на сковороду раніше.
Ковбаски нарізати тонкими кружечками. Додати в сковороду і перемішати з капустою. Смажити все разом близько 5 хвилин. Ковбаски повинні зарум'янитися. Свіжу капусту помити і тонко нашаткувати. Додати в сковороду, перемішати і обсмажувати все разом близько 10 хвилин. В кінці страву посолити. Не пересоліть, оскільки ковбаски теж дають солоність.
Тушкована капуста з ковбасками подається до картоплі, макаронів або птиці. Хоча німці їдять її як самостійну страву.