З настанням тепла само собою хочеться шашликів, проте багато хто не знає в чому замаринувати м'ясо на шашлик. УНІАН розповість, в чому краще маринувати м'ясо.
Класичний маринад для шашлику - рецепт
Цей безпрограшний варіант займе всього 45 хвилин. Для нього знадобляться:
- 1 кг м'яса;
- пів кілограма цибулі;
- 300 мл олії;
- солі;
- хмелі-сунелі, мелений перець, коріандр.
Спочатку в емальований посуд вилити олію і висипати туди спеції. У такому вигляді маринад залишити на 20 хвилин. За цей час потрібно порізати нечищену цибулю на великі кільця. При цьому одну цибулину потрібно дрібно накришити, щедро посолити і кинути в ємність до масла. Потім додати м'ясо в ароматний мікс, перемішати і дати настоятися мінімум 2 години, але можна і більше.
У чому маринувати шашлик зі свинини - гурманам на замітку
Замаринувати шашлик зі свинини, щоб був соковитим - завдання не складне, головне знати прості рецепти.
Перший з них - маринад для шашлику зі свинини на кефірі. Цей кисломолочний напій пом'якшує м'ясо. Шашлик вийде м'яким і соковитим. За цим рецептом потрібні:
- 1 кг м'яса;
- 400 мл нежирного кефіру;
- по 1 ст. л. томатної пасти, перцю, паприки і гірчиці;
- 3 ст. л. коріандру;
- пучок кінзи.
Спочатку дрібно нарізати кінзу і змішати її з усіма інгредієнтами, а потім покласти в маринад шматочки м'яса і як мінімум 2 години дати постояти.
Другий рецепт з газованою мінеральною водою, який розкриє справжній смак м'яса. Потрібно взяти:
- 1 кг м'яса;
- 150 мл мінералки;
- 2 цибулини;
- трохи мускатного горіха, солі і меленого перцю.
У ємність покласти перець, горіх і порізану на півкільця цибулю. Додати м'ясо, підсолити і перемішати. Дати настоятися м'ясу декілька годин.
Маринад для шашлику з оцтом - за старим рецептом
Тут при приготуванні головне не переборщити з порцією оцту, інакше шашлик може вийти жорстким. Для маринаду будуть потрібні:
- 3 кг м'яса;
- 1 кг цибулі;
- 60 мл оцту 9%;
- 30 мл олії;
- ложка солі;
- спеції.
У велику каструлю викласти шматки м'яса, зверху посипати крупно нарізаною цибулею. Полити їх оцтом і маслом, покласти спеції і перемішати. У закритій каструлі шашлик повинен маринуватися близько 7 годин. А вже перед приготуванням не забудьте посолити.
Простий маринад для шашлику - швидко і смачно
Досвідчені в готуванні шашликів люди, радять спробувати для маринаду томатний сік. Для цього рецепта беруть:
- 1 кг м'яса;
- 4 склянки несолоного томатного соку;
- 2 болгарських перці;
- пару столових ложок аджики.
Для маринаду потрібно подрібнити перець і змішати його з соком і аджикою, потім додати шматки м'яса. Для просочення залишити все на пару годин. За цей час м'ясо ідеально пом'якшиться, і вийде смачний шашлик.
Раніше УНІАН писав, як замаринувати цибулю для оселедця і шашлику.