Рецепти з перцю: 3 неймовірних страви на всі часи

Болгарський перець - універсальний овоч, улюблений багатьма.

Його додають в салати і супи, консервують і запікають. Ми пропонуємо кілька чудових рецептів з перцю, які сподобаються навіть досвідченим гурманам. Раніше ми розповідали про те, як консервувати болгарський перець на зиму.

Страви з перцю в духовці - апетитні "Човники"

  • перець болгарський - 3 шт;
  • фарш м'ясний - 250 гр;
  • круглий рис - 60 гр;
  • помідори - 3 шт;
  • твердий сир - 50-60 гр;
  • рослинна олія - 40 гр;
  • сметана - 100 гр;
  • петрушка - кілька гілочок;
  • сіль, перець - за смаком.

Промити рис. Закип'ятити 0.5 л. води, посолити і всипати рис. Перемішати і варити на невеликому вогні 15-20 хвилин. В кінці злити воду, рис остудити.

Вимити помідори, розрізати на половинки, натерти їх на тертці, шкірку викинути. Змішати в окремій мисці фарш, рис і помідори. Вимиту петрушку нарізати і додати в ємність. Інгредієнти перемішати, посолити і поперчити за смаком. Розігріти духовку до 180°C.

Болгарський перець вимити, розрізати уздовж навпіл. Видалити насіння і плодоніжки, змастити перець маслом і злегка посолити. Викласти всередину перцю раніше приготовлену масу. Форму для запікання змастити маслом, викласти перці і зверху змастити сметаною. Сир натерти на дрібній тертці і посипати перці. 

Запікати блюдо 35-40 хвилин при 180°C, подавати гарячим.

Дієтичний фарширований перець без м'яса - неймовірний "Рататуй"

  • баклажани - 2 шт;
  • кабачки - 2 шт;
  • помідори - 7 шт;
  • ріпчаста цибуля - 2 шт;
  • болгарський перець - 4 шт;
  • часник - 4 зубчики;
  • оливкова олія - 100 мл;
  • мелена паприка - 1 ч.л;
  • трави прованські, сіль, зелень петрушки - за смаком.

Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на оливковій олії до золотистого кольору. З трьох помідорів зняти шкірку, у перців видалити плодоніжки і насіння. Нарізати овочі кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати 10 хвилин, потім подрібнити в блендері. Готовий соус рівномірно розподілити за формою для запікання.

Читайте такожЯк приготувати окрошку: рецепти улюбленого літнього супуДуховку розігріти до 180°C. Баклажани і кабачки вимити, очистити від шкірки. Їх разом з рештою помідорів нарізати кружечками і викласти на соус, чергуючи між собою. Посолити за смаком. Оливкову олію змішати з подрібненим часником і покрити сумішшю овочі. 

Форму накрити фольгою і відправити в духовку. Запікати 30 хвилин при 180°C. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин. Готовий "Рататуй" посипати нарізаною петрушкою і подавати до столу.

Смажений болгарський перець - рецепт салату

  • кабачок - 330 гр;
  • перець болгарський - 150 гр;
  • горіхи волоські - 30 гр;
  • цибуля зелена - 20 гр;
  • кріп свіжий - 10 гр;
  • часник - 2 зубчики;
  • олія соняшникова - 40 мл + 1 ст.л для заправки;
  • соєвий соус - 1 ст.л;
  • сіль, перець - за смаком.

Кабачок вимити, витерти насухо, обрізати края і нарізати спочатку кружечками, а потім брусочками. Перекласти овоч в миску, посипати сіллю і перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб з нього пішла зайва волога. Віджати кабачок від зайвої рідини, обсмажити на сильному вогні 7-8 хвилин, помішуючи. Перекласти овоч в тарілку.

Перець промити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати смужками. У тій же сковороді обсмажити перець 5 хвилин. З'єднати перець з кабачком.

Крупно порубати волоський горіх, зелену цибулю промити і дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити. Додати інгредієнти до овочів, перемішати. За бажанням перед подачею салат можна прикрасити петрушкою або кропом. 

Вас також може зацікавити: