Болгарський перець - універсальний овоч, улюблений багатьма.
Його додають в салати і супи, консервують і запікають. Ми пропонуємо кілька чудових рецептів з перцю, які сподобаються навіть досвідченим гурманам. Раніше ми розповідали про те, як консервувати болгарський перець на зиму.
Промити рис. Закип'ятити 0.5 л. води, посолити і всипати рис. Перемішати і варити на невеликому вогні 15-20 хвилин. В кінці злити воду, рис остудити.
Вимити помідори, розрізати на половинки, натерти їх на тертці, шкірку викинути. Змішати в окремій мисці фарш, рис і помідори. Вимиту петрушку нарізати і додати в ємність. Інгредієнти перемішати, посолити і поперчити за смаком. Розігріти духовку до 180°C.
Болгарський перець вимити, розрізати уздовж навпіл. Видалити насіння і плодоніжки, змастити перець маслом і злегка посолити. Викласти всередину перцю раніше приготовлену масу. Форму для запікання змастити маслом, викласти перці і зверху змастити сметаною. Сир натерти на дрібній тертці і посипати перці.
Запікати блюдо 35-40 хвилин при 180°C, подавати гарячим.
Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, обсмажувати на оливковій олії до золотистого кольору. З трьох помідорів зняти шкірку, у перців видалити плодоніжки і насіння. Нарізати овочі кубиками і додати до цибулі. Обсмажувати 10 хвилин, потім подрібнити в блендері. Готовий соус рівномірно розподілити за формою для запікання.
Читайте такожЯк приготувати окрошку: рецепти улюбленого літнього супу
Форму накрити фольгою і відправити в духовку. Запікати 30 хвилин при 180°C. Зняти фольгу і запікати ще 20 хвилин. Готовий "Рататуй" посипати нарізаною петрушкою і подавати до столу.
Кабачок вимити, витерти насухо, обрізати края і нарізати спочатку кружечками, а потім брусочками. Перекласти овоч в миску, посипати сіллю і перемішати. Залишити на 15 хвилин, щоб з нього пішла зайва волога. Віджати кабачок від зайвої рідини, обсмажити на сильному вогні 7-8 хвилин, помішуючи. Перекласти овоч в тарілку.
Перець промити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати смужками. У тій же сковороді обсмажити перець 5 хвилин. З'єднати перець з кабачком.
Крупно порубати волоський горіх, зелену цибулю промити і дрібно нарізати, часник очистити і подрібнити. Додати інгредієнти до овочів, перемішати. За бажанням перед подачею салат можна прикрасити петрушкою або кропом.
Вас також може зацікавити: