Земляна груша має безліч корисних властивостей.
У попередній статті ми розповідали, в чому користь топінамбура, кому він рекомендований, а кому протипоказаний. Сьогодні поділимося невеликою добіркою нескладних страв із земляної груші.
Взяти стерилізовані сухі банки. На дно укласти топінамбур, моркву і огірки, додати парасольки кропу, петрушку і селеру. Закип'ятити 2 літри води, злити в окрему ємність, потім знову закип'ятити і залити овочі в банку.
Повторити процедуру кип'ятіння і зливу. Перед фінальним додаванням води всипати в банку спеції. Банки закатати, укутати тканиною, залишити на добу остигати. Зберігати в темному прохолодному місці.
Читайте такожКавун: користь і шкода ягоди, як правильно вибирати
Взяти каструлю, скласти туди пюре лимона, нарізану гарбуз і топінамбур. Засипати цукром, перемішати і залишити на 1 годину. Потім поставити масу на вогонь, довести до кипіння. Варити до бажаного загустіння.
Готове повидло перекласти в стерилізовані банки і закатати кришками.
Топінамбур очистити, помити, нарізати дрібними шматочками. Банку простерилізувати і наповнити земляною грушею. Додати сіль, цукор і спеції. Влити винний оцет. Залити вміст окропом, закатати кришками. Консервацію укутати тканиною до охолодження. Зберігати в темному прохолодному місці.
Вас також може зацікавити: