Олексій Гетьман сказав, скільки Су-25 у Росії / колаж з фото Міноборони РФ та скріншоту

Українські воїни збили російський літак Су-25. Військовий аналітик, ветеран російсько-української війни, майор запасу Нацгвардії Олексій Гетьман зазначив, що це фронтовий штурмовик, і він не дуже швидкісний (максимальна швидкість становить 950 км/год).

У супротивника таких літаків ще трохи менше як 200, розповів експерт в ефірі каналу "Ми-Україна". "…190, за різними оцінками. Досить непоганий літак з точки зору завдання шкоди нашим військам", - сказав він. Офіцер додав, що Су-25 призначений для підтримки бойових дій безпосередньо на лінії зіткнення.

Раніше у Збройних силах України повідомили, що росіяни упродовж минулої доби втратили один літак. Таким чином загальні авіаційні втрати ворога на 5 травня 2024 року такі - ліквідовано 349 літаків та 325 гвинтокрилів.

Відео дня

Триває повномасштабна війна в Україні - що сьогодні варто знати

Українська сторона очікує на постачання від України американських винищувачів F-16, щоб російські загарбники втратили перевагу в повітрі. Для того, щоб ці літаки з'явилися в нашій державі, наші пілоти й техніки проходять навчання у Британії та Франції.

На початку травня речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш повідомив, що такі західні літаки на нашій території можуть почати "працювати" після Великодня

Вас також можуть зацікавити новини: