Як і скільки варити гречку / фото ua.depositphotos.com

Гречана крупа – одна з найпопулярніших. Її використовують як для приготування супів, так і для гарнірів. До того ж гречка вважається однією з найбільш підходящих круп для дієт.

Нерідко господині задаються питанням, як правильно варити гречку, щоб зберегти вітаміни, або як зварити розсипчасту гречку; як варити гречку за 5 хвилин; чи потрібно мити гречку перед тим, як варити; скільки хвилин варити гречку; як смачно приготувати гречку з цибулею і морквою.

Як правильно варити гречку

  • Перед тим, як приступити до приготування гречки, важливо вибрати відповідний для цього посуд. Віддавайте перевагу каструлям з товстим дном та стінками.
  • Щоб гречка зварилася, не підгоріла, і при цьому не доводилося кожну хвилину додавати воду, найкраще налити відразу потрібну кількість води. Ідеальне співвідношення 1:2 (гречка/вода).
  • Як тільки вода закипить, потрібно зменшити вогонь і накрити кришкою каструлю.
  • Після того, як гречка зварилася, приправте її за смаком, для цього підійдуть – вершкове масло, італійські трави, чорний перець, сіль.
Як правильно зварити розсипчасту гречану кашу / фото ua.depositphotos.com

Додамо, багато хто також задається питанням, як правильно варити гречку, щоб схуднути. Єдине правило при цьому – не додавати у гречку нічого. Тоді вона збереже свої дієтичні властивості.

Відео дня

Вас також можуть зацікавити новини: