Ароматна кукурудзяна каша може бути основою для гарніру, салату, запіканки або десерту.
Кукурудзяна каша – дуже поживна, смачна і дієтична страва. Вона прекрасно засвоюється організмом і рекомендується для дитячого харчування, а її калорійність становить всього 140 ккал/100 г. Така каша може бути як солоною (з грибами, бринзою або шкварками), так і солодкою (з родзинками, ягодами, варенням).
Варіації кукурудзяної каші існують у багатьох народів світу: італійська полента, молдавська і румунська мамалига, український банош. Зварити таку крупу зовсім не складно, якщо дотримуватися пропорцій. Готувати кашу можна на молоці або воді.
Крупу добре промийте і всипте в чашу мультиварки. Залийте водою або сумішшю молока і води. Рідини повинно бути в 4 рази більше, ніж крупи. Посоліть кашу і готуйте 50 хвилин в режимі "Молочна каша" або "Каша".
Щоб каша була смачнішою, за 3 хвилини до готовності в неї можна додати обсмажені овочі або гриби, шматочок вершкового масла, смажені помідори, натерту бринзу, шкварки, спеції за смаком, зелень. У солодку кашу в середину варіння вливають склянку гарячого молока, а в кінці приготування додають фрукти, горіхи, варення.
Український банош – це густа кукурудзяна каша, зварена на вершках або сметані. Страва ідеально поєднується з грибами, шкварками, зеленню і смаженою цибулею. Смачний рецепт баноша ми публікували на нашому сайті.
Вам також може бути цікаво: