Зелень на зиму в банках / фото ua.depositphotos.com

Влітку всі господині активно заготовляють продукти на зиму. Серед них і зелень, яку можна і засушувати, і заморожувати, і навіть консервувати.

Існує чимало способів, як зберегти зелень на зиму без заморозки. Зокрема, можна зелень зберігати в банках, засолювати її чи використовувати олію для приготування різноманітних соусів із зелені. А яка смачна паста із зелені!..

Пропонуємо вам чудовий варіант заготовки на зиму у вигляді вітамінного соусу із зелені, який можна використовувати до м'яса, заправки салатів і навіть додавати у випічку. В результаті нескладних дій ви отримаєте ароматний і апетитний універсальний соус.

Так, вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 100 г зеленої цибулі
  • 100 г молодого зеленого часнику
  • 50 г кропу
  • 50 г петрушки
  • 1 ч. л паприки
  • 1 ч. л солі
  • 1 ч. л меду
  • 1 ст. л лимонного соку
  • 3 ст. л рослинної олії без запаху
Паста із зелені на зиму - чудовий варіант ароматного соусу / фото ua.depositphotos.com

Процес приготування не складний. Для початку необхідно чисту і суху зелень подрібнити у блендері. 

Після цього додати паприку, сіль, мед, лимонний сік і рослинну олію і знову перемішати в блендері.

Підготуйте невеликі банки (так буде зручніше використовувати): ретельно вимийте їх і простерилізуйте. Розкладіть перебиту зелень по банках.

Щоб ароматний соус зберігався якомога довше, зверху в банки додаємо рослинну олію.

За можливості зберігайте соус в холодильнику чи погребі. Як варіант, можна зелену масу заморозити, використовуючи для зручності зіп-пакети чи пластикові контейнери.

Додамо, що найпопулярніша зелень, яку заготовлюють на зиму - кріп, петрушка. Але також можна зберігати і зелену цибулю на зиму. Зокремо, є чимало варіантів приправ із зеленої цибулі на зиму.

Так, якщо ви хочете, щоб зелена цибуля була на вашому столі круглий рік, то у вас є два варіанти:

  • влаштувати цибульну оранжерею вдома;
  • вибрати зручний для вас спосіб заготівлі зелені цибулі на зиму.

Універсальна приправа із зеленої цибулі на зииму

Для цього вам знадобляться зелена цибуля і сіль за смаком.

Для початку цибулю ретельно вимийте. Розкладіть на рушник і залиште, щоб стекла вся вода. Після чого цибулю треба дрібно нарізати і розкласти рівномірним шаром на деко, попередньо застеливши його пергаментом.

Духовку розігрійте до 50 градусів. Сушіть цибулю з відкритими дверцятами 30 хвилин. Після цього перемішайте. Виконуйте процедуру кожні 10 хвилин до закінчення сушіння - від 1,5 до 3 годин залежно від кількості цибулі. 

Висушену цибулю подрібніть у блендері, додайте сіль за смаком. Розкладіть заготовки по баночках і додавайте до улюблених страв.

Раніше УНІАН публікував 5 варіантів заготовок петрушки, кропу і зеленої цибулі на зиму.

Вас також можуть зацікавити новини: