Влітку всі господині активно заготовляють продукти на зиму. Серед них і зелень, яку можна і засушувати, і заморожувати, і навіть консервувати.
Існує чимало способів, як зберегти зелень на зиму без заморозки. Зокрема, можна зелень зберігати в банках, засолювати її чи використовувати олію для приготування різноманітних соусів із зелені. А яка смачна паста із зелені!..
Пропонуємо вам чудовий варіант заготовки на зиму у вигляді вітамінного соусу із зелені, який можна використовувати до м'яса, заправки салатів і навіть додавати у випічку. В результаті нескладних дій ви отримаєте ароматний і апетитний універсальний соус.
Так, вам знадобляться наступні інгредієнти:
- 100 г зеленої цибулі
- 100 г молодого зеленого часнику
- 50 г кропу
- 50 г петрушки
- 1 ч. л паприки
- 1 ч. л солі
- 1 ч. л меду
- 1 ст. л лимонного соку
- 3 ст. л рослинної олії без запаху
Процес приготування не складний. Для початку необхідно чисту і суху зелень подрібнити у блендері.
Після цього додати паприку, сіль, мед, лимонний сік і рослинну олію і знову перемішати в блендері.
Підготуйте невеликі банки (так буде зручніше використовувати): ретельно вимийте їх і простерилізуйте. Розкладіть перебиту зелень по банках.
Щоб ароматний соус зберігався якомога довше, зверху в банки додаємо рослинну олію.
За можливості зберігайте соус в холодильнику чи погребі. Як варіант, можна зелену масу заморозити, використовуючи для зручності зіп-пакети чи пластикові контейнери.
Додамо, що найпопулярніша зелень, яку заготовлюють на зиму - кріп, петрушка. Але також можна зберігати і зелену цибулю на зиму. Зокремо, є чимало варіантів приправ із зеленої цибулі на зиму.
Так, якщо ви хочете, щоб зелена цибуля була на вашому столі круглий рік, то у вас є два варіанти:
- влаштувати цибульну оранжерею вдома;
- вибрати зручний для вас спосіб заготівлі зелені цибулі на зиму.
Універсальна приправа із зеленої цибулі на зииму
Для цього вам знадобляться зелена цибуля і сіль за смаком.
Для початку цибулю ретельно вимийте. Розкладіть на рушник і залиште, щоб стекла вся вода. Після чого цибулю треба дрібно нарізати і розкласти рівномірним шаром на деко, попередньо застеливши його пергаментом.
Духовку розігрійте до 50 градусів. Сушіть цибулю з відкритими дверцятами 30 хвилин. Після цього перемішайте. Виконуйте процедуру кожні 10 хвилин до закінчення сушіння - від 1,5 до 3 годин залежно від кількості цибулі.
Висушену цибулю подрібніть у блендері, додайте сіль за смаком. Розкладіть заготовки по баночках і додавайте до улюблених страв.
Раніше УНІАН публікував 5 варіантів заготовок петрушки, кропу і зеленої цибулі на зиму.