"Буданов у комі": роспропаганда видала нову "сенсацію", але спалилася

Пропагандисти для правдоподібності вигадали собі першоджерело, але нічого не вийшло.

Російські пропагандисти запустили фейк про те, що очільник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов нібито перебуває у німецькій клініці після "поранення". Ба більше, кремлівські рупори заявляють, що він "у комі".

Дезінформаційну кампанію підтримали практично усі топ-пропагандисти, "воєнкори" та Z-канали, зокрема й Володимир Соловйов. Усі вони в один голос і майже ідентичним текстом заявляють, що "Буданов у комі". Цю інформацію нібито "злили" медики німецькому журналу Stern. Втім, видання не писали про це й слова. 

Фейк підхопило пропагандистське видання "Украина.ру", а за ним й інші про "інфосмітники" РФ. Однак за кілька годин так звані "журналісти" вирішили перевірити першоджерело, а його раптом нема. На каналі з'явилося спростування інформації - там її назвали "недостовірною".

Інші фейки роспропаганди

Нещодавно в РФ поширювали фейк про нібито загибель Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного. ІПСО ворог запустив, відколи з'явилась інформація, що генерал буде змушений пропустити зустріч з військовим комітетом НАТО через складну ситуацію на фронті. 

25 травня офіцер ЗСУ Штефан опублікував відео із Залужним. На відео Головнокомандувач ЗСУ дякує українцям і зазначає, що Україна здобуде перемогу. Але росіяни відреагували на свіжі фото та відео з генералом новими фейками. До прикладу, пропагандист Соловйова Карнаухов опублікував фото нібито вбитого Залужного, проте цим "Залужним" виявився мертвий окупант з георгіївською стрічкою на грудях і у типовій для росіян військовій формі.

Вас також можуть зацікавити новини: