Кадиров китайською звернувся до мусульман: закликав "об'єднатися" проти НАТО

За його словами, треба діяти, бо НАТО "прийде топтати їхню батьківщину"

Одіозний глава Чечні Рамзан Кадиров здивував публікацією китайською мовою. Дивно, але звертався опальний політик не до китайців, а до мусульман усього світу.

Як написав Кадиров у Telegram, сьогодні мусульмани усього світу повинні "об'єднати спільні зусилля проти НАТО", інакше Альянс прийде "топтати їхню батьківщину".

"За останні 100 років Сполучені Штати і Європа організували десятки воєн, військових переворотів і вторгнень. Мільйони мирних жителів стали їхніми жертвами. Хоча наразі вони несуть ще страшнішу загрозу, руйнуючи всі моральні цінності, які сформовані народами всіх країн за час існування людства... Їхні гроші та зброя - ніщо перед лицем нашої солідарності, волі та віри в нашого Творця!", - написав Кадиров.

Лідер Чечні заявив, що НАТО загрожує існуванню всього світу, а "Росія, всупереч усім прогнозам Заходу, кинула виклик цьому злу і впевнено рухається до перемоги". Він заклика мусульман "стати на один бік із братами" проти "проти спільного ворога".

Роль Кадирова у війні проти України

Рамзан Кадиров активно виправдовує війну проти України, закликає до більш жорстких методів її ведення та називає себе "піхотинцем Путіна". Його тіктокери нібито беруть безпосередню участь у бойових діях, а насправді виконують роль загороджувальних загонів, які не дозволяють окупантам відступати.

Втім, наприкінці жовтня 2022 року Рамзан Кадиров визнав, що війна в Україні пішла не за планом Москви, і закликав знищувати українські міста у відповідь на нібито обстріли прикордонної зони. Пізніше він повідомив про продовження мобілізаційних заходів у Чечні. На зустрічі з бійцями спецпідрозділу СОБР "Ахмат" Кадиров заявив, що в Чечні "почнуться повістки".

У вересні 2022 року Служба безпеки України оголосила в розшук главу окупованої Чечні Рамзана Кадирова.

Вас також можуть зацікавити новини: