У Кремлі визнали, що проліт Кримського мосту не підлягає відновленню

Агресор все одно оголосив про плани запустити рух легкових автомобілів мостом.

Після ранкового "інциденту" один проліт автодорожньої частини Кримського мосту зруйнований повністю і не підлягає відновленню, а другий – пошкоджений, визнав віце-прем'єр-міністр Російської Федерації Марат Хуснуллін на нараді у президента РФ Володимира Путіна щодо ситуації на об'єкті.

"За підсумком огляду опор встановлено, що в результаті теракту одна пролітна будова (у напрямку до Тамані) зруйнована повністю, не підлягає відновленню. Ще один проліт, в напрямку Керчі, пошкоджений, відбулося осьове зміщення на 70-80 сантиметрів, але в цілому він знаходиться на опорі. Будівельники-проектувальники проводять обстеження повноцінне, працюють водолази. За першими попередніми оглядами водолазів пошкодження опор немає. Це дуже хороша інформація, ми очікували найгіршого", – сказав Хуснуллін.

Віце-прем'єр країни агресора також оголосив про плани запустити рух легкових автомобілів по мосту.

"Якщо все (роботи з відновлення освітлення мосту тощо – УНІАН) пройде нормально, запускаємо спочатку легкові машини на 3 тонни тестові, потім на 5 тонн. Якщо не відбудеться жодних непередбачених обставин, починаємо вночі по одній смузі в реверсивному режимі пропускати легкові машини", – додав він. 

Примітно, що російські Telegram-канали напередодні з посиланням на джерела в уряді стверджували, що Кримський міст відновлять за два-три тижні.

НП на Кримському мосту - що потрібно знати 

Рано вранці 17 липня стало відомо, що був обрушений один з прольотів моста через Керченську протоку, побудованого окупантами для забезпечення автомобільного та дорожнього сполучення з тимчасово окупованим Кримом. 

Протягом дня з'являлося безліч версій події. Окупанти заявляють про теракт, звинувачують Україну і обіцяють "відповідь". Експерти припускають, що вдарити по мосту міг використовуваний РФ іранський дрон "Шахед". Кажуть і про те, що за ударом стоїть Україна, яка використала з цією метою морські дрони з кількома сотнями кілограм вибухівки.

У Службі безпеки України заявили, що деталі події не розкриють до закінчення війни. 

Після інциденту рух мостом було припинено. Біля 50 тисяч російських "туристів", які потрапили в Крим до підриву, виявилися заблокованими там. 

Вас також можуть зацікавити новини: