Для серйозного пошкодження Кримського мосту знадобилися б сотні кілограм вибухівки, повідомив експерт / фото t.me/shot_shot

Споруджений російськими окупантами Кримський міст у понеділок вранці, 17 липня, міг отримати серйозні пошкодження унаслідок підриву сотень кілограм вибухівки.

Морські дрони від підконтрольного українській стороні південного узбережжя могли подолати відстань до мосту (близько 500 км), тим паче, що погода цьому сприяє, розповів колишній заступник начальника штабу Військово-морських сил Збройних сил України, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко в ефірі "FreeДом".

За його словами, такі безпілотники малорозмірні, і кораблям російських окупантів дуже складно їх відстежити, попри те, що, можливо, зараз там постійно ведуть спостереження.

Відео дня

"З відео, які були опубліковані сьогодні вранці, дійсно видно два потужних вибухи. За їхнім розміром можна зрозуміти, що вибухівки було використано близько кілька сотень кілограмів у кожному...", - заявив експерт.

Новини Кримського мосту - сьогодні це варто знати

Про НП на Кримському мосту сьогодні стало відомо рано вранці - один з автомобільних прольотів обвалився, і рух транспорту було зупинено. У Росії звинуватили українську сторону в здійсненні атаки двома надводними дронами. У Службі безпеки України повідомили, що розкриють деталі пошкодження мосту після того, як ми переможемо РФ.

Крім підриву, є ще кілька версій пошкодження Кримського мосту - це "приліт" дрона-камікадзе іранського виробництва типу "Шахед" і порушення росіянами будівельних норм.

Керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк говорила, що вороги максимального використовували міст і застосовували безпрецедентні методи для його захисту.

Вас також можуть зацікавити новини: