Кадиров накинувся на владу РФ через обмін полоненими на "українських умовах"

Чеченський ватажок вкрай обурився поверненням додому "азовців".

Ватажок Чеченської республіки Російської Федерації Рамзан Кадиров прокоментував обмін полоненими, який відбувся 21 вересня. Він залишився вкрай незадоволеним.

Про це Кадиров написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, при прийнятті бойових або тактичних рішень російське командування радилося з "активними учасниками спецоперації", але не цього разу.

"Нагорі в Міноборони і ФСБ набагато видніше, але я вважаю, що визнаних терористами злочинців не можна міняти на військовослужбовців. Я б зрозумів, якщо був би рівноцінний обмін - військовослужбовця на військовослужбовця, агента на агента. У нас повно полонених ВСУшників, яких хоч сто до одного міняй, так ще залишаться", - обурився чеченський лідер.

Його дуже обурило, що обмін пройшов на "українських умовах".

"Наші бійці тиснули фашистів в Маріуполі, заганяли в "Азовсталь", викурювали їх з підвалів, гинули, отримували поранення і контузії. Передача навіть одного цього азовського терориста мала бути неприйнятною. І тому не дивно, що бійці, які звільняли Маріуполь і зараз знаходяться на передовій, роблять свій висновок - не брати фашистів у полон. До речі, ті з нациків, хто образив честь чеченського народу, за час перебування в полоні сповна відповіли За кожне своє підле слово, гірко пошкодували і слізно розкаялися у скоєному", - продовжив Кадиров. 

Обмін полоненими - що відомо

З російського полону повернулися 215 українців, у тому числі "азовців". Обміняти вдалося 124 офіцера і п'ятьох командирів - Героя України Дениса Прокопенка "Редиса" з "Азова", Сергія Волинського "Волину" з 36-ї бригади морської піхоти, Святослава Паламаря ("Азов"), Олега Хоменка ("Азов"), Дениса Шлегу з Нацгвардії України, Героя України Євгена Бову.

Крім того, додому повернулися Катерина Поліщук ("Пташка") та вагітні військовослужбовці - Мамонова Мар'яна, Шумовецька Яна та Чорненька Анастасія.

Пізніше стало відомо, що Україна обміняла 200 героїв на Віктора Медведчука, а п'ятьох командирів - на 55 полонених окупантів.   

Вас також можуть зацікавити новини: