Пробили нове дно: росіяни видали кадри свого удару по Умані за обстріл Донбасу (відео)

Загальна кількість загиблих від російського удару по Умані досягла 23 осіб.

Росіяни використали кадри наслідків удару своєї "армії" по багатоповерхівці в Умані, де напередодні загинуло понад 20 осіб, у сюжеті про обстріли Донбасу.

У вечірньому випуску новин ведучий "Росія-1" зачитував пропагандистський текст, в якому вкотре звинувачував Україну в обстрілах населених пунктів Донбасу, у супроводі відеоряду з використаними кадрами з Умані.

"Українські "бойовики" сьогодні вночі знову обстріляли територію Донбасу", - продовжив пропагандист. 

Удар РФ по Умані 28 квітня - головне

Російська ракета влучила у багатоповерхівку в Умані під час масштабної повітряної тривоги вранці 28 квітня. 

В результаті удару повністю "склався" один під'їзд, пошукова операція тривала майже добу. 16:30 29 квітня її завершили.  

Загальна кількість загиблих досягла 23 осіб. Відомо, що 22 людини дістали з-під завалів, ще один помер у лікарні. Серед загиблих - шестеро дітей. Ще двоє мешканців вважаються зниклими безвісти. 

Всього Сили оборони 28 квітня під час тривоги знищили 21 з 23 крилатих ракет Х - 101 / Х-555, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня.

На думку військово-політичного оглядача Олександра Коваленка, російські ракети влучили у багатоповерхівку Умані з двох причин. Він припустив, що дефіцитні Х-101 були дефектними, або що окупанти скористалися неправильними розвідданими. Однак це не скасовує той факт, що удар по Україні є черговим воєнним злочином загарбників.

Олії підлив і пост Міноборони РФ, в якому країна-агресор відзвітувала про удар по цивільних. Міноборони Шойгу виклало фото російської ракети з підписом "Точно в ціль". 

Вас також можуть зацікавити новини: