Ракети росіян влучили по житловому будинку в Умані 

Ракетний удар Росії по Україні 28 квітня складно назвати масованим у порівнянні з повітряними атаками РФ у 2022-му та 2023-му, зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Разом з тим, російські крилаті ракети, що прорвали ППО, потрапили у житлові будинки з двох причин.

Експерт вважає, що ефективність удару для Росії є нульовою. "Фактично, з 23 ракет Х-101 було збито 21. Але, при цьому, 2 ракети,що прорвали ППО, потрапили в об'єкти, які не можна назвати центрами прийняття рішень або базами спецназу НАТО. Житловий будинок... Загинули сплячі мирні люди... Діти...", - додав Коваленко. 

Оглядач також зазначив, що метою дефіцитних крилатих ракет РФ, мабуть, були не житлові будинки, а інші об'єкти: "Для терору у них є Shahed-136, С-300, але не дорогі і дефіцитні Х-101, які для окупантів на вагу золота. Тобто, ракети, що прорвали ППО, потрапили в житлові будинки з двох причин. Або через свою дефективність, що неодноразово підтверджувалося, або через неправильні розвіддані, що не рідкість".

Відео дня

За словами Коваленка, на сьогодні росіяни відчувають як проблему щодо якості своєї ракетної продукції, так і щодо отримання розвідданих. "Обидва ці моменти безпосередньо впливають на ефективність їхніх ракетних ударів, які в будь-якому випадку слід розцінювати як воєнний злочин", - підкреслив оглядач.

Ракетний удар по Україні 28.04.2023 - головне

Близько 5:00 ранку по всій Україні була оголошена масштабна повітряна тривога, у низці областей спрацювала система ППО. Над Києвом вдалося збити 11 крилатих ракет, однак уламки російської ракети потрапили в багатоповерхівку в Українці Київської області

Загалом окупанти запустили з акваторії Каспійського моря територією України 23 крилаті ракети, 21 з яких була збита. Решта,що прорвали ППО, вдарили по житлових будинках в Умані Черкаської області. 

Станом на 12:00 відомо вже про 10 загиблих і 18 поранених внаслідок удару РФ по Умані. 

Вас також можуть зацікавити новини: