Кривава атака росіян по Умані: пошуково-рятувальну операцію завершено / фото Нацполіця

Рятувальники, поліція та волонтери завершили пошуково-рятувальну операцію на місці російської атаки по житловій багатоповерхівці в Умані.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, з-під завалів вдалося врятувати 17 осіб. Загальна кількість загиблих сягнула 23.

Відомо, що 22 людей дістали з-під завалів, ще одна померла в лікарні. Серед загиблих – шестеро дітей. Це троє хлопчиків (півтора роки, 16 та 17 років) та троє дівчаток (8, 11 та 14 років).

Також внаслідок ракетного удару поранено 9 людей. Наразі усі 23 загиблих ідентифіковані. Водночас ще 2 жінки вважаються безвісти зниклими. 

Удар по Умані 28 квітня - що відомо 

Вночі 28 квітня російські окупанти ударили ракетами по Україні, запустивши 23 ракети. Одна з них влучила в багатоповерхівку в Умані (Черкаська область). 

Весь день і ніч рятувальники та мешканці міста розбирали завали зруйнованого будинку. Вже на ранок 29 квітня було відомо, що загинули 23 людини, зокрема, п’ятеро дітей. Жертвою атаки також став легендарний рок-музикант з Миколаєва Володимир Макаровський (гурт FOXTROTT). 

Ізраїль висловив підтримку Україні у зв'язку з ракетним обстрілом Умані, міста, що є має особливе релігійне та культурне значення для євреїв зі всього світу.

Вас також можуть зацікавити новини: