Російські ракети "Сармат" і "Булава": експерт вказав на важливі деталі випробувань

Головний редактор Defence Express акцентував, що від першого льотного випробування "Булави" до прийняття ракети на озброєння минуло 12 років.

До постанови російських ракет "Сармат" на реальне бойове чергування дуже далеко, цього не станеться навіть у 2024 році. Впевненість у цьому висловив військовий експерт, головний редактор Defence Express Олег Катков в інтерв'ю УНІАН.

"Випробування міжконтинентальних балістичних ракет полягає у досягненні постійних стабільних результатів... В Радянському Союзі щодо цих розробок існувало правило, що десять пусків поспіль повинні бути успішними... Коли Російська Федерація розробляла свою останню міжконтинентальну балістичну ракету для підводних човнів - "Булава" - вони дотримувалися цього правила", - розповів експерт.

За його словами, тоді від першого льотного випробування "Булави" до прийняття ракети на озброєння минуло 12 років.

"Враховуючи, що перше випробування "Сармата" почалося у 2022 році, якщо не помиляюся, то можна додати десь такий же термін...", - припустив Катков.

Експерт упевнений, що зараз ракети "Сармат" точно не будуть бойовими одиницями, взагалі, як він додав, їхня доля "дуже туманна": "Коли розробляли "Булаву", (у РФ) був доступ до західних технологій. Зараз його немає".

Ракета "Сармат" - що повідомлялося раніше

Як писав УНІАН, 1 вересня стало відомо, що в Росії офіційно поставили на бойове чергування стратегічний ракетний комплекс "Сармат". Заяву про це зробив глава Державної корпорації з космічної діяльності "Роскосмос" Юрій Борисов.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко зазначав, що ракета "Сармат" здійснила всього один випробувальний політ ще 20 квітня 2022 року і навряд чи здійснить найближчим часом наступні.

Вас також можуть зацікавити новини: