Випробування ракети "Сармат" / скріншот

Російська міжконтинентальна балістична ракета "Сармат" здійснила всього один випробувальний політ ще 20 квітня 2022 року і навряд чи здійснить найближчим часом наступні, певен військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Сармат" - це дуже сира і дуже проблемна ракета", - зазначив експерт.

За його словами, в комплектації "Сармата" велика кількість мікроелектроніки іноземного виробництва, а в умовах санкцій у Росії немає можливості навіть зібрати другу ракету для банальних випробувань.

Відео дня

"За всіма вимогами вони (росіяни) не можуть їх приймати в стрій, після декількох років вирішення проблем і всього одного успішного випробувального пуску, - заявив Коваленко. - Очевидно, що Росія квапить події і прагне, якнайшвидше передати у війська те, що називається міжконтинентальною балістичною ракетою "Сармат", яка "не має аналогів у світі". Але поки у неї виходить тільки ганьбитися на цій ракеті, демонструючи не тільки свою виробничу безпорадність, а й тотальну нерозсудливість".

Експерт додав, що ракета, яка не пройшла всіх стадій випробувань та повинна буде носити ядерну бойову частину, це як бомба з годинниковим механізмом, небезпечна, в першу чергу, для своїх творців.

Росія заявила, що поставила "Сармат" на бойове чергування

Нагадаємо, в Росії оголосили, що поставили стратегічний ракетний комплекс "Сармат" на бойове чергування.

Таку заяву зробив глава Державної корпорації з космічної діяльності "Роскосмос" Юрій Борисов.

"Сармат" - міжконтинентальна балістична ракета. Росвлада звітують, що ця ракета здатна нести широкий спектр ядерних і гіперзвукових боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: