Шойгу вбив Пригожина без дозволу Путіна: колишній депутат Держдуми РФ поділився інсайдами

Ілля Пономарьов зазначив, що у Путіна не було мети фізично знищити Пригожина і президент РФ не очікував такого рішучого кроку від Шойгу.

Колишній депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов вважає, що за ліквідацією ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина стоїть міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

"Я думаю, що це Шойгу. Я думаю, що це помста, і я не думаю, що це Путін. Я думаю, що якби це був Путін, то був би суто фсбешний механізм ліквідації Пригожина. Там бомба або двигун відмовили у літака, отруїти могли, нещасний випадок на полюванні в Африці, носоріг забодав там - значить теж могло багато чого статися, але він був збитий двома ракетами С-300 і був збитий в той день, коли був призначений новий командувач ВКС, який відповідно всю цю сферу безпосередньо контролює замість друга Пригожина Суровікіна. Я в такі збіги не вірю, тому безпосередньо наказ повинен був віддавати саме Сергій Шойгу, який, як ми розуміємо, має до Пригожина особистий рахунок. І я думаю, що це від нього "відповідь" і прилетіла", - сказав Пономарьов.

Він зазначив, що у Путіна не було мети фізично знищити Пригожина і президент РФ не очікував такого рішучого кроку від Шойгу.

"Я просто дотримуюся своєї стартової версії, яка заснована на цілому ряді джерел з Росії, що Путін був в курсі заколоту Пригожина і тому я не вважаю, що заколот Пригожина був спрямований проти Путіна. Я вважаю, що для Пригожина це був такий перехід на іншу роботу. Я думаю, що зараз він мав цілком комфортну для себе ситуацію, нещодавно записав ролик в Африці - він повернувся до бізнесу. Ось цей похід на Москву був для нього комерційно дуже успішним, як реклама свого роду", - додав Пономарьов.

Смерть Пригожина - що відомо

23 серпня в Тверській області РФ розбився літак ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, на борту якого знаходилося 10 осіб. Ніхто не вижив, в тому числі Пригожин.

У Санкт-Петербурзі вночі біля "Вагнер-Центру" з'явився імпровізований меморіал.  

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Путін віддав наказ ліквідувати Пригожина. При цьому в британській розвідці заявили, що президент РФ відвідував військовий штаб в Ростові-на-Дону, який в червні захоплювали "вагнерівці".

Вас також можуть зацікавити новини: