"Топити, спалювати": російський пропагандист закликав вбивати українських дітей (відео)

Красовський закликав знищувати тих, хто стверджує про окупацію росіянами територій України.

Ведучий російського державного телеканалу RT Антон Красовський запропонував топити українських дітей річці дітей.

Така заява пролунала в ефірі RT.

Російський письменник Сергій Лук'яненко розповів, як в 1980 році потрапив на Закарпаття під час лікування астми. Там він, мовляв, зустрів українських дітей, які сказали йому, що "Україну окупували москалі".

"Це були повністю російськомовні з російськими прізвищами пацани. У когось батько був військовий, у когось хтось ще. Це були абсолютно росіяни", – казав Лук'яненко.

У відповідь на ведучий фінансованого урядом РФ телеканалу Антон Красовський заявив, що таких дітей треба вбивати.

"А прям топити таких треба було у Тисині. Прямо ось там, де "пливе кача". Прям топити треба таких дітей, прямо у Тисині. .. Сказав, що "москалі окупували" - і відразу прям кидаєш у річку з бурхливою течією", – сказав він.

Після цього співрозмовники обговорювали методи виховання із застосуванням фізичного насильства. І тоді Красовський додав: "Карпати це огидно. Там кожна хата називається смерекова хата. Прям у цю смерекову хату забивати та палити цих дітей".

Діти-жертви російської агресії

Станом на ранок 22 жовтня більше ніж 1248 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. 

За інформацією прокурорів, 430 дітей загинули та понад 818 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області — 417, Харківській — 260, Київській — 116, Миколаївській — 77, Запорізькій — 69, Чернігівській — 68, Луганській — 64, Херсонській — 57, Дніпропетровській — 31.

Також неповнолітні українці ставали і жертвами сексуальних злочинів російських окупантів. Станом на середину вересня українські правоохоронці встановили п’ятьох дітей віком від 4 до 16 років, які зазнали сексуального насильства.

Крім цього, росіяни примусово вивозять дітей з України. 1 вересня заступник голови Комітету Верховної Ради з гуманітарної та інформаційної політики Павло Сушко заявив, що з початку повномасштабної війни щонайменше 557 тисяч українських дітей були незаконно вивезені до Росії. Станом на кінець липня було ідентифікувало понад 5600 примусово депортованих до Російської Федерації дітей.

Зокрема, дітей з тимчасово окупованих територій вивозять нібито на оздоровлення. Представники влади наголошують, що окупанти можуть не повернути дітей, яких вивозять з цією метою. 

Вас також можуть зацікавити новини: