Медведєв заговорив про "місію" РФ в Україні та висунув умову для "нормалізації ситуації"

Заступник голови Радбезу РФ знову почав шантажувати світ.

Заступник голови Ради безпеки РФ та колишній президент Росії Дмитро Медведєв назвав повалення законно обраної влади в Україні "місією" РФ. Він також заявив, що для "нормалізації ситуації", яка може призвести до Третьої світової та ядерної війни, Росія повинна отримати максимальні "гарантії безпеки".

У своїй статті для "Российской газеты" він наголосив, що нові домовленості щодо роззброєння "зараз нереальні і не потрібні".

"Чим швидше будуть отримані гарантії максимальної безпеки, які влаштовують нашу країну, тим швидше нормалізується ситуація. Якщо ж ми їх не отримаємо – напруга зберігатиметься невизначено довго. Світ продовжить балансувати на межі Третьої світової війни і ядерної катастрофи. Ми робитимемо все, щоб їх не допустити", – наголосив він.

За словами російського чиновника, єдине, що стримує "ворогів" РФ – це "розуміння, що Росія керуватиметься Основами державної політики РФ у сфері ядерного стримування, і у разі, якщо виникне реальна загроза, діятиме згідно з ними".

"Біда в тому, що в такому разі ніхто згодом не розбереться, що це було – удар у відповідь чи превентивний. Це, звісно, лякає західних благодійників, які тривалий час навіювали українському політичному наброду ілюзію невразливості та безкарності в обмін на повну слухняність. Тому західний світ і балансує між пекучим бажанням максимально принизити, образити, розчленувати і знищити Росію, з одного боку, і бажанням уникнути ядерного апокаліпсису – з іншого", – заявив Медведєв.

Крім того, заступник голови Радбезу РФ визнав, що його країна домагається припинення існування законно обраної влади в Україні. 

"Ми докладемо всіх необхідних зусиль, щоб усі цілі спеціальної військової операції (війни Росії проти України – ред.) були досягнуті. А огидний режим київських націоналістів припинив своє існування. Сьогодні, крім нас, з цією місією не впоратися більше нікому", – додав Медведєв.

Скандальні заяви Медведєва про Україну

В грудні 2022 року заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв назвав прийнятні, на його думку, "законні воєнні цілі" у війні проти України. Поплічник Путіна впевнений, що цілями можуть бути й об'єкти цивільної інфраструктури.

Раніше Медведєв пригрозив світу нарощуванням виробництва засобів ураження. Він заявив, що вороги Росії не тільки в Україні та Європі, а також у Північній Америці, Японії та Австралії.

Крім того, екс-президент Росії не зміг втриматися на тлі чуток про можливу заборону в Україні діяльності Московського патріархату, та обізвав Банкову "київськими сатаністами".

Вас також можуть зацікавити новини: