Ілюстрація / REUTERS

Нещодавно аналітик KGI Securities Мін-Чі Куо припустив, що через «технічні труднощі» Samsung відкладе впровадження вбудованого в екран сканера відбитків пальців до наступного року, і Galaxy Note 9 його не отримає.

Про це пише Ua.today.

Як повідомляють корейські видання, насправді компанія ще не визначилася з рішенням, але зробить вибір до кінця місяця. Дисплейний підрозділ компанії давно працює над інтеграцією сканера відбитків пальців, але досі ці рішення були недостатньо хороші для власних флагманів. Скоро ситуація може змінитися.

Відео дня

В Samsung Display запропонували Samsung Electronics три або чотири варіанти реалізації сенсора під екраном, і обидві сторони всерйоз задумалися над впровадженням одного з них. Це нетипова ситуація для Samsung. У попередні роки основні характеристики флагманів затверджувалися приблизно за п'ять місяців до початку масового випуску.

Читайте такожSamsung патентує повноекранний смартфон із аналогом 3D Touch

Не так давно глава мобільного бізнесу Ді-Джей Ко заявив, що вони більше не намагаються бути першими у всьому і роблять акцент на речі, важливі для користувачів. Іншими словами, виробник краще витратить більше часу на доопрацювання нової технології, ніж випустить «сирий» продукт.

Поки тільки Vivo випускає смартфони з дисплейними сканерами. У комерційних моделях це невелика область AMOLED-панелі, а в концепті APEX дану функцію виконує вся нижня половина екрану. У обох розробок є одна загальна риса — поки вони працюють повільніше звичайних сенсорів. У випадку з Samsung головною перешкодою залишається питання масового виробництва. Компанія повинна переконатися, що партнери зможуть поставити необхідну кількість сканерів, а при збірці не виникне ніяких складнощів.

Як очікується, випуск Samsung Galaxy Note 9 розпочнеться в липні. Презентацію флагмана, швидше за все, проведуть в кінці серпня.