Ілон Маск / REUTERS

Компанії SpaceX і Tesla видалили свої сторінки в Facebook після твітів їх засновника Ілона Маска.

Зазначається, що 23 березня Маск поспілкувався з користувачами Twitter. Його закликали приєднатися до бойкоту Facebook після витоку даних про користувачів і видалити сторінку SpaceX.

Читайте такожЦукерберг визнав провину Facebook у витоку персональних даних користувачів

Відео дня

«Я не знав, що вона існує. Ми видалимо», - написав Маск.

Після цього інший користувач запропонував видалити також і сторінку Tesla, на що Маск також дав згоду. Через деякий час сторінки компаній виявилися недоступними.

Зазначимо, що на ці сторінки в соцмережі були підписані більше 5 мільйонів людей.

Сам Маск у своєму Twitter додав, що його компанії ніколи не розміщували рекламу в Facebook і не платили відомим людям за фальшиві підписки.

Також він додав, що не користується Фейсбуком і ніколи не користувався. "Тому я не думаю, що якось постраждаю від цього чи мої компанії отримають сильний удар (через видалення сторінок - ред.)", - написав Маск.

Таким чином, Ілон Маск приєднався до акції протесту #deletefacebook проти передачі соцмережею персональних даних користувачів компанії Cambridge Analytica.

Facebook опинився в центрі скандалу після того як видання The New York Times і The Guardian провели розслідування про незаконне використання особистих даних користувачів соцмережі.

Колишній співробітник Cambridge Analytica, фахівець з аналізу даних Крістофер Вайл розповів, що ще в 2014 році компанія використала особисті дані понад 50 млн користувачів Facebook, отримані без їх дозволу, для розробки програми.