Ілюстрація / REUTERS

Компанії Facebook, Twitter, Google і Microsoft оголосили про запуск спільного проекту Data Transfer Project. Метою проекту є контроль над даними користувачів, розміщених на сервісах.

Читайте такожFacebook відкриває свої приватні сервери для дослідників фейкових новин

Згідно інформації на сайті проекту, Data Transfer Project був cтворений в 2017 році для того, щоб сервісів було простіше передавати інформацію один одному, а користувачі могли контролювати цей процес. На даний момент серед організаторів проекту на сайті вказані компанії Facebook, Google, Microsoft і Twitter.

Відео дня

Під переміщенням розуміється можливість вимагати від провайдера видалення даних з одного сервісу і їх захищена передача іншому. Мова йде про такі дані, як фотографії, пошта, контакти, календарі та завдання.

Як говориться в повідомленні Google, в тому числі цей проект пов'язаний з необхідністю відповідати Загальному регламенту щодо захисту даних (General Data Protection Regulation, GDPR), який вступив в силу в Європейському союзі 25 травня цього року. Зокрема, в GDPR є вимога про можливість перенесення даних.

Як повідомляв УНІАН, раніше інвестори Facebook зажадали відставки Цукерберга.